7477ed99 eede 4100 aa3a b2ec7d1232b7

Amy Holden Jones

Love Letters

Regisseur Amy Holden Jones Componist Ralph Jones Met Jamie Lee Curtis, Bonnie Bartlett, Matt Clark
Editie 1984
88' - 1983 - Drama, Romantisch - Taal: Engels
AMY JONES
Amy Jones volgde filmschool van het M.I.T. en werd nadien vooral aktief in de montage. Haar film A WEEKEND HOME kreeg de 1e prijs op het Studentenfilmfestival, waar o.m. Martin Scorsese in de jury zat. Hij gaf haar nadien een baan in de produktie van zijn TAXI DRIVER. Het was ook Scorsese die haar bij Roger Corman voorstelde, bij wie zij later haar filmregiewerk zou beginnen. Deed montage van HOLLYWOOD BOULEVARD en CORVETTE SUMMER. Zij werd door Spielberg aangezocht voor de montage van E.T, maar zij zou dat werk niet doen, omdat zij ondertussen van Corman toelating kreeg een film te regisseren. SLUMBER PARTY MASSACRE werd haar debuut. LOVE LETTERS werd ook door Corman geproduceerd.

Love Letters
LOVE LETTERS is, naar Hollywoodnormen, een goedkope film ; hij kostte "slechts" één miljoen dollar. Het is een ernstige liefdesgeschiedenis vanuit het gezichtspunt van de buitenechtelijke, "derde" persoon. Voor producer Corman iets geheel nieuws, voor regisseur Jones een persoonlijk succes. Haar vorige film SLUMBER PARTY MASSACRE, een low-budget film in de bekende Corman-trant, bracht veel geld op maar kon haar als regisseur maar weinig bieden. Na enig aandringen kreeg zij Cormans fiat voor LOVE LETTERS : "Twee films gaven mij mijn basisidee : LA FEMME D' A COTE (Truffaut) en SHOOT THE MOON (Parker). In deze tweede film ergerde ik mij aan de wijze waarop de buitenechtelijke vrouw geschetst werd. Ik merkte op dat er nog nooit een film gemaakt was vanuit het gezichtspunt van dit buitenechtelijke personage."

Voor de produktie werd vooral op lokatie gefilmd. Alleen Anna's kamer werd op de set gemaakt (het huisje waar de opnamen gemaakt werden was tè klein) . Corman was er erg tevreden over: "Dit is Amy's eerste persoonlijke film. Als hij succes heeft, wil ik meer zulke films maken. LOVE LETTERS is een film waar ik fier op ben." (Vrij naar R. S. Birchard in American Cinematographer, 1/84)

LOVE LETTERS schetst een alleenstaande jonge vrouw, Anna, die tamelijk veel succes heeft als radio-DJ. Haar moeder sterft plotseling en Anna vindt een pakje oude brieven die haar moeder van een minnaar kreeg tijdens de eerste jaren van haar huwelijk. Anna is dermate onder de indruk dat zij -als het ware in navolging -razend verliefd wordt op James Keach, een getrouwde fotograaf. Dit leidt tot ernstige discussies met haar vriendin Amy Madigan, die bij het celibaat zweert en maar weinig goeds over heeft voor de mannen van tegenwoordig. (Variety)

Image gallery

7477ed99 eede 4100 aa3a b2ec7d1232b7
6fe21163 3412 4400 82c1 8fc05843d95c

Generiek

Regisseur

Amy Holden Jones

Componist

Ralph Jones

Met

Jamie Lee Curtis, Bonnie Bartlett, Matt Clark

Scenario

Amy Holden Jones

Cinematograaf

Alec Hirschfeld

Monteur

Wendy Greene Bricmont

Producent

Roger Corman

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

1983