2b4a4bac 7e2b 4998 93a3 3ac7b121a38e

Guilherme de Almeida Prado

A Dama do Cine Shanghai

Regisseur Guilherme de Almeida Prado Componist Hermelino Nader Met Maitê Proença, Antônio Fagundes, José Lewgoy
Editie 1990
115' - 1987 - Misdaad, Mysterie - Taal: Portugees

Deze film Is een hommage aan de 'film noir' van Hollywood van de jaren veertig en vijftig. "De essentie van de 'nolr' stijl is gemakkelijk te leren, omdat de meeste van deze films werden gemaakt in een heel klassieke stijl. "Je zou het kunnen vergelijken met leren schrijven," zegt Prado. Hij vertaalt deze klassieke monochrome taal naar een heldere, kleurrijke neon-verlichte taal van vandaag, en combineert hommage, parodie en puur genoegen in deze studie van het genre door het spel van dit genre zelf te spelen.

De held ia een agent in onroerend goed en voormalig bokser, die op een zwoele zomeravond binnenstapt in bioskoop "Shanghai" om te gaan kijken naar een politiefilm. Plotseling dringt het tot hem door dat de mysterieuze en bloedmooie heldin van de film nààst hem in de zetel zit. Zijn onweerstaanbare fascinatie voor deze 'femme fatale' leidt hem in een wirwar van gevaren en moord.

Jose Roberto Ellezers camera Iis stijlvol en weet de oorspronkelijke expressio­nistische uitstraling van het origineel vast te leggen. Prado bewijst zich "hier als een waar cineast die Bogart himself had kunnen regisseren”. (Edinburgh Festival)

Image gallery

2b4a4bac 7e2b 4998 93a3 3ac7b121a38e
226db798 27d4 446f 88f2 1c3e4eddb316

Generiek

Regisseur

Guilherme de Almeida Prado

Componist

Hermelino Nader

Met

Maitê Proença, Antônio Fagundes, José Lewgoy

Scenario

Guilherme de Almeida Prado

Cinematograaf

José Roberto Eliezer

Monteur

Jair Duarte

Producent

Assunção Hernandes

Meer informatie

Taal

Portugees

Productielanden

Brazilië

Scenario gebaseerd op

"The Lady From Shangai" (Orson Welles)

Jaar

1987