11 22 okt. '22
BODY PARTS

Artists on Film

Grote artiesten verdienen een groot scherm. Krijg een blik op figuren als Jean-Luc Godard, Jane Campion, David Lynch, Eadweard Muybridge … En op de evolutie van seksscènes in Hollywood.

Artists on Film?

Film Fest Gent helpt je graag op weg bij het kiezen van je favoriete films uit ons programma. Via Secties & Tags kom je te weten welke films het beste bij jou passen. Onder de sectie Artists on Film vind je portretten, reflecties en getuigenissen van en over kunstenaars uit de meest uiteenlopende kunstdisciplines.

Ontdek de andere Secties & Tags
GODARD Anne Wiazemsky Tiree du livre Photographies d Anne Wiazemsky Gallimard

Adieu à Godard

Di 18.10 - 14:00 - KASKcinema

Monsieur le cinéma is niet meer. Jean-Luc Godard, de legendarische regisseur achter iconische films als À bout de souffle (1960), Le mépris (1963) en Pierrot le fou (1965) overleed op 13 september. Het oeuvre dat hij achterlaat is immens, en vooral: onsterfelijk. En het oeuvre dat over hem gemaakt is, is zo mogelijks nog groter. Film Fest Gent biedt JLG een welgemeende adieu, met twee gloednieuwe films over een van de grootste modernisten in de cinemageschiedenis.

  • 14:00 - À vendredi, Robinson (Mitra Farahani)
  • 16:00 - Godard seul le cinema (Cyril Leuthy)
  • 17:30 - Talk: Godard, Monsieur Cinéma (Patrick Duynslaegher & Anke Brouwers)

Ontdek de selectie

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.