09 20 okt. '24
1aee4a41 0b92 4505 97e1 d805ffe743e5

WSA Film Music Days - Creative Partnership: Ryûsuke Hamaguchi and Eiko Ishibashi

Editie 2023
WSA
Het zijn dikwijls net de creatieve samenwerkingen tussen componisten en filmmakers die tot de meest intrigerende oeuvres leiden. Met Creative Partnerships schijnen we het voetlicht op uitzonderlijke samenwerkingen tussen regisseur en componist.

Regisseur Ryûsuke Hamaguchi gebruikte niet vaak muziek in zijn films, tot hij die van de Japanse multi-instrumentalist Eiko Ishibashi hoorde. In het veelzijdige oeuvre van Ishibashi - van een opgewekte herinnering aan haar geboortedorp tot een jazzy ode aan een personage uit Law & Order - herkende Hamaguchi een generatiegenoot en een collega-cinefiel. De contemplatieve score van zijn meanderende Oscarwinnaar Drive My Car was geboren. Hamaguchi’s nieuwe film, Evil Does Not Exist, zag zelfs het levenslicht nadat Ishibashi hem had verzocht beelden te maken bij haar muziek. Deze dialoogloze beelden werden Gift, de film die in wereldpremière gaat op Film Fest Gent, met live score van Eiko Ishibashi.

Taka Chiyo - Moderator

Taka Chiyo heeft meegewerkt aan meer dan 40 Japanse speelfilms, waarbij hij verantwoordelijk was voor de muziekcoördinatie en supervisie. Enkele van deze films zijn bekroonde titels zoals Death Note - Light up the New World (2016), Memoirs of a Murderer (2017) en Diner (2019). Onlangs werkte hij als muzieksupervisor aan de Oscar- en Golden Globe-genomineerde animatiefilm Belle (2021) van Mamoru Hosoda. In 2022 richtte Studio Chizu, een animatiestudio en de thuisbasis van Mamoru Hosoda, een bedrijf voor muzieksupervisie op als onderdeel van hun bedrijvengroep. Taka Chiyo werd benoemd tot mede-CEO en blijft de muzieksupervisor voor de projecten van Studio Chizu en andere projecten, zowel in live-action als animatie.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?