08 19 okt. '24
F71825c6 bd0f 404a a9cc d45e89914b5a

Roomies

Editie 2022 Serial Madness
In de reeks Roomies gaan twee lesbische vriendinnen bij elkaar wonen op een appartement in Brussel. Daar hopen ze zichzelf te vinden.
Kato De Boeck en Flo Van Deuren zijn twee jonge regisseurs die elkaar leerden kennen in de filmopleiding aan het RITCS in Brussel. Tijdens hun studies waren ze naast beste vriendinnen ook huisgenotes. Niet gek dus dat De Boeck en Van Deuren na hun eigen gelauwerde afstudeerfilms – respectievelijk Provence en Bamboe – samen Echo draaiden, een kortfilm voor de VRT-reeks Lockdown. Nog minder gek is dat ze hun tijd als huisgenoten nu als inspiratie gebruiken voor Roomies, een coming-out-of-agereeks die later op Eén te zien zal zijn. In deze fictieserie gaan Bibi en Ama, twee lesbische vriendinnen van begin twintig, samenwonen in een appartement in Brussel, in de hoop een betere versie van zichzelf te worden. Elk op hun eigen manier, maar onder hetzelfde dak, komen ze tot een paar nieuwe inzichten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?