09 20 okt. '24
E84dffb9 9579 4544 9d80 e311500d28d8

Mijn leven in Versailles (6+)

Editie 2021 Kidsproof
Drie creatieve, gevoelige kortfilms voor jong en oud. In Mijn leven in Versailles groeien een weesmeisje en haar knorrige oom, die het paleis van Versailles onderhoudt, naar elkaar toe. Paraplu's toont hoe Kyna de regen, haar grootste schrik, moet zien te overwinnen en in Pompier vindt een brandweerman eindelijk zijn vlam.

Violette heeft onlangs haar ouders verloren. Nu gaat het achtjarige weesmeisje bij haar oom wonen, die het onderhoud doet van het beroemde paleis van Versailles. Violette heeft een hekel aan hem: hij stinkt, heeft geen tafelmanieren en snurkt vreselijk. Maar tussen de blinkende spiegelzalen en strak aangelegde tuinen groeien de grote brombeer en het koppige meisje stilaan naar elkaar toe. Samen kunnen ze hun verdriet een plaats geven. De schitterende historische decors van de film lijken wel kunstwerken. Mijn leven in Versailles wordt gevolgd door twee andere kortfilms. In Paraplu's moet Kyna haar grootste schrik trotseren op zoek naar haar hond: de gietende regen. In Pompier ten slotte ontmoet een brandweerman - die nooit in actie moet komen - een vrouw die vurig verliefd op hem wordt. Het resultaat is een triumviraat van creatieve en gevoelige kortfilms voor jong en oud.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?