09 20 okt. '24
D0ca795c dfa1 4f6f b898 d615b702f610

Geoffrey Burton & Sarah Yu Zeebroek / Kaboom Karavan

Editie 2021 Videodroom
Gitarist Geoffrey Burton en kunstenaar Sarah Yu Zeebroek zijn al lang geen vreemden meer voor elkaar. Ze stonden in het verleden vaak samen op het podium met de band Hong Kong Dong en hebben elkaar ondertussen ook het ja-woord gegeven naast het podium. Op vraag van Vooruit maakten ze in 2021 voor het eerst een performance samen.

Zeebroek tracht met haar surreële beeldentaal de dansende gitaarderwisj Burton te begeleiden in zijn spelplezier. Dit doet ze met twee oude overheadprojectoren en een doos vol visuele ideeën en verrassingen. De muzikale composities komen uit Burtons debuutalbum ‘Me Ta Podia’ dat in 2020 verscheen op het label Gong Ear. De plaat is helemaal op gitaar gemaakt en opgenomen als één performance, maar klinkt eerder als een elektronische compositie. Een tegendraads pareltje!

Kaboom Karavan is het alter ego van soundwizard Bram Bosteels. Met een mix van zelfgebouwde instrumenten, akoestische snaarinstrumenten en elektronica creëert hij een unieke klankwereld. Kaboom Karavan bracht vier goed onthaalde albums uit op het Berlijnse label Miasmah, en speelde live performances in binnen- en buitenland, met passages in AB, BOZAR, Worm, ReNew Festival en HalfDie Fest. Bosteels maakte daarnaast soundtracks voor theater-, dans- en filmproducties.

Kaboom Karavans album ‘The Log and the Leeway’ kreeg in de vaderlandse pers lovende kritieken. “Een mysterieuze ‘wunderkammer’ waar het heerlijk vertoeven is”, schreef Dansende Beren (****). Humo: “de combinatie van objets trouvés en traditionele instrumenten levert volksmuziek uit een denkbeeldige plek op. De reis is spannend en bij momenten zelfs surreëel.” Live bracht Bosteels Stefaan Smagghe (viool, sarangi) en Liesbeth Marit (live visuals, electronics) mee. Die laatste transformeerde live het artwork tot een beeldend universum.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?