World soundtrack awards
Waar kan je tickets kopen of afhalen?
Ticket info
Film Fest Gent
FILM FEST GENT

13 > 24 okt 2020

Tarieven, kortingsmogelijkheden, betalingsmogelijkheden en e-tickets

Tarieven, kortingsmogelijkheden, betalingsmogelijkheden en e-tickets

Standaardtarief

  • Voorstellingen vóór 18u: €9
  • Voorstellingen na 18u: €13

Kortingstarief

  • Voorstellingen vóór 18u: €8
  • Voorstellingen na 18u: €11

Rittenkaarten

Met een 5- of 10-rittenkaart ga je alleen of met vrienden tegen een kortingstarief naar de films van Film Fest Gent: hoe meer films je kijkt, hoe meer korting je krijgt. Meer informatie over de rittenkaart vind je hier. Je dient de betaling voor je rittenkaart eerst af te ronden alvorens je er films mee kunt aanschaffen.


RECHT OP KORTING: Het reductietarief geldt voor jongeren -26, 65-plussers, werkzoekenden, an- dersvaliden, leraren, Knack Clubleden, personeel UGent, Davidsfondsleden, leden Lottery Club. Steeds op vertoon van een geldig (identiteits)bewijs of (lid)kaart. Korting niet cumuleerbaar met andere voordelen. Neem je bewijs van korting mee naar de zaal, waar deze gecontroleerd zal worden.

Groepskorting: neem contact op met tickets@filmfestival.be

De Plus Parcours voorstellingen, ingeleid door filmkenner Roel Van Bambost, kosten altijd €8. Je krijgt een heerlijke illy koffie in de viptent naast Kinepolis op vertoon van je ticket. Op donderdag 10 oktober en dinsdag 15 oktober krijg je er bovendien een gebak bij en op zondag 13 oktober is er een aperitief van OMER. Duid in ons programma 'Plus Parcours' aan om meer over de selectie te weten te komen!

Betalingsmogelijkheden 
-Online: via geldige kredietkaart, Bancontact of online banking
-Al onze festivalkassa’s, uitgezonderd KASKcinema, aanvaarden betalingen met Bancontact, Visa, Mastercard en Payconiq.
-Het is mogelijk te betalen met sport- en cultuurcheques van Sodexo of Ticket Compliments van Edenred: dit kan enkel aan de balie van Tickets Gent (vanaf 21/09) en aan de festivalkassa's (vanaf 8/10).

E-TICKETS

E-tickets die online besteld worden, hoeven niet meer eerst omgeruild te worden aan een van de festivalkassa’s. Volg deze stappen om je e-ticket te reserveren en ga er rechtstreeks mee naar de zaal. 

1. Elke voorstelling heeft een eigen voorstellingsnummer dat je kan terugvinden op de filmpagina of in de kalender van de programmabrochure. Gebruik deze code om snel en gemakkelijk e-tickets te reserveren. Gebruik een winkelmandje voor de aankoop van je filmtickets en een apart mandje voor de special events.

2. Na aankoop van een filmticket ontvang je een bevestigingsmail met pdf-bestand: dit is je toegangsbewijs.

3. Druk dit voldoende duidelijk af op A4-formaat of sla het op in je smartphone.

4. Ga rechtstreeks naar de ingang van de zaal waar de unieke barcode op je e-ticket gescand zal worden. Heb je het bestand op je smartphone bewaard? Zorg er dan voor dat de helderheid van je beeldscherm voldoende hoog staat zodat er vlot gescand kan worden. 

5. Kocht je een ticket aan reductietarief? Vergeet dan niet om samen met je toegangsbewijs ook je bewijs van korting te tonen aan de zaal. 

Zaal- en Programmawijzigingen

We proberen het natuurlijk te voorkomen, maar soms kan het gebeuren dat een film moet wisselen van zaal of niet kan worden vertoond. Blijf op de hoogte van eventuele wijzigingen via de wijzigingenpagina op deze website. Bij een zaalwijziging kunnen de infozuilen aan de zalen en zaalwachters je verder helpen. Had je een ticket voor een afgelaste film? Dan kan je dit gebruiken voor de aangeboden vervangfilm of omruilen voor een andere film binnen dezelfde prijscategorie tot max. 15 minuten na het aanvangsuur vermeld op je ticket.

UiTPAS

Film Fest Gent is een UiTPAS partner. UiTPAS Regio Gent is een spaar- en voordeelkaart voor allerlei vrijetijdsactiviteiten in Gent. Kom je naar een filmvoorstelling? Vergeet dan zeker je UiTPAS niet en spaar een punt! Ben je inwoner van Gent, Merelbeke of Destelbergen en heb je recht op verhoogde tegemoetkoming, leefloon of schuldbemiddeling? Dan krijg je met je UiTPAS 80% korting op je ticket (in voorverkoop bij Tickets Gent en aan de avondkassa). De UiTPAS is een persoonlijke kaart.

Online communicatie door Lavagraphics