World soundtrack awards
 
Waar kan je tickets kopen of afhalen?
Ticket info
Film Fest Gent
FILM FEST GENT

12 > 23 okt 2021

Tarieven, korting, betalingsmogelijkheden en e-tickets

Tarieven, korting, betalingsmogelijkheden en e-tickets

Koop je tickets op voorhand en verzeker je van een plaats!

We kijken ernaar uit om zo veel mogelijk filmliefhebbers te ontvangen op de 47ste editie van Film Fest Gent. We willen dat echter ook doen in coronaproof omstandigheden zodat iedereen ten volle kan genieten van het aanbod. Daarom zijn de plaatsen dit jaar beperkt. Boek je tickets dus op voorhand om je te verzekeren van een plaats.

Tarieven

Standaardtarief

 • Voorstellingen met startuur tussen 19 en 21 uur: €13
 • Alle andere voorstellingen: €9

Kortingstarief

 • Voorstellingen met startuur tussen 19 en 21 uur: €11
 • Alle andere voorstellingen: €8

Rittenkaarten

Met een 5- of 10-rittenkaart ga je alleen of met vrienden tegen een kortingstarief naar de films van Film Fest Gent: hoe meer films je kijkt, hoe meer korting je krijgt. Meer informatie over de rittenkaart vind je hier

Je dient de betaling voor je rittenkaart eerst af te ronden alvorens je er films mee kunt aanschaffen.

RECHT OP KORTING: Het reductietarief geldt voor jongeren (-26 jaar), 65-plussers, werkzoekenden, andersvaliden, leraren, Knack Clubleden, Lottery Clubleden, personeel UGent en Davidsfondsleden. Steeds op vertoon van een geldig (identiteits)bewijs of (lid)kaart. Korting niet cumuleerbaar met andere voordelen. Neem je bewijs van korting mee naar de zaal, waar dit gecontroleerd zal worden.

Groepskorting: neem contact op met tickets@filmfestival.be

UiTPAS

Film Fest Gent is een UiTPAS partner. UiTPAS Regio Gent is een spaar- en voordeelkaart voor allerlei vrijetijdsactiviteiten in Gent. Ben je inwoner van Gent, Merelbeke of Destelbergen en heb je rechtop verhoogde tegemoetkoming, leefloon of schuldbemiddeling? Dan krijg je met je UiTPAS 80% korting wanneer je je ticket koopt bij Tickets Gent. Opgelet, aan de festivalkassa's kan je niet terecht met je UiTPAS. De UiTPAS is een persoonlijke kaart.

Betalingsmogelijkheden 

 • Online: via kredietkaart, Bancontact of online banking
 • Al onze festivalkassa’s aanvaarden betalingen met Bancontact, Visa, Mastercard en Payconiq.
 • Het is mogelijk te betalen met sport- en cultuurcheques en consumptiecheques van Sodexo of Ticket Compliments van Edenred: dit kan enkel aan de balie van Tickets Gent (vanaf 19/09) en aan de festivalkassa's (vanaf 14/10).

E-TICKETS

Volg deze stappen om je e-ticket te reserveren en ga er rechtstreeks mee naar de zaal

 • Elke voorstelling heeft een eigen voorstellingsnummer dat je kan terugvinden op de filmpagina of in de kalender van de programmabrochure. Gebruik deze code om snel en gemakkelijk e-tickets te reserveren. 
 • Na aankoop van een filmticket ontvang je een bevestigingsmail met een pdf-bestand en een Wallet-ticket: dit is je toegangsbewijs.
 • Smartphone: voeg het Wallet-ticket toe aan je wallet of sla het pdf-bestand op 
  Geen smarphone: druk het pdf-bestand af en neem het mee naar de locatie

Ga rechtstreeks naar de ingang van de zaal waar de unieke barcode op je e-ticket gescand zal worden. Kocht je een ticket aan reductietarief? Vergeet dan niet om samen met je toegangsbewijs ook je bewijs van korting te tonen aan de zaal. 

Zaal- en programmawijzigingen

We proberen het natuurlijk te voorkomen, maar soms kan het gebeuren dat een film moet veranderen van zaal of niet kan worden vertoond. Blijf op de hoogte van eventuele wijzigingen via de wijzigingenpagina op deze website. Bij een zaalwijziging kunnen de infozuilen aan de zalen en zaalwachters je verderhelpen. Had je een ticket voor een afgelaste film? Dan kan je dit gebruiken voor de aangeboden vervangfilm of omruilen voor een andere film binnen dezelfde prijscategorie tot max. 15 minuten na het aanvangsuur vermeld op je ticket.

Online communicatie door Wisefools