10 21 okt. '23

Andrew Scott & Emilie Verhamme aan het woord

P194kmmru91d3nkl1lof1lb4nsq1
19 okt. 2014
Gisterenavond konden we de Belgische première van de indrukwekkende film 'Eau Zoo' bekijken in aanwezigheid van Emilie Verhamme en cast. Ook Andrew Scott bezocht Gent om de film 'Pride' voor te stellen.

Emilie Verhamme zat nog maar in haar tweede jaar aan filmschool Sint-Lukas toen ze met haar kortfilm 'Cockaigne' geselecteerd werd voor de officiële competitie van het filmfestival van Cannes. Met haar eindwerk 'Tsjernobyl Hearts' won ze een VAF Wildcard. Ze bewees met 'Eau Zoo' al dat ze die niet alleen weet om te zetten in gedegen maatschappijkritiek maar ook in naar de keel grijpende cinema. Een talent om in de gaten te houden. Bekijk het gesprek van Emilie met Sjoerd Tanghe hier.

onweerstaanbare Britse crowdpleaser 'Pride' rijfde tijdens de jongste editie van Cannes de Queer Palm binnen, de prijs die sinds 2010 wordt uitgereikt aan een holebifilm die volgens de jury "de beeldvorming van homoseksuelen in een positief daglicht stelt".Voeg daar nog het intelligent scenario van acteur-scenarist Stephen Beresford aan toe, die het geheel injecteert met een dosis realisme en emotionele punch, en je krijgt een heerlijk hartverwarmende en geestig opbeurende komedie over verdraagzaamheid, solidariteit en generositeit. Bekijk hier het gesprek met acteur Andrew Scott.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?