World soundtrack awards
In the Electric Mist
In the Electric Mist (2008)
  Huur € 2,99   Koop € 7,99 duur: 98 minuten
Thriller

Misdaad: schuld en boete
Nodig je vrienden uit
Film Fest Gent - In the Electric Mist

Waarom moet je deze film zien?

  • Deze Amerikaanse film van de Franse regisseur Bertrand Tavernier is een zeer gelaagd moordmysterie dat ook refereert aan de Amerikaanse Burgeroorlog, slavernij, segregatie, Vietnam en zelfs de gevolgen van orkaan Katrina.
  • Tommy Lee Jones geeft in deze verfilming van misdaadschrijver James Lee Burke schitterend gestalte aan de speurder Dave Robicheaux.
Detective Dave Robicheaux onderzoekt de moord op een hoertje. Hij verdenkt maffiabaas Julie – Baby Feet – Balboni achter deze bloederige misdaad maar heeft nog geen bewijs. Als een filmploeg neerstrijkt in Louisiana ontdekt hij dat de nieuwe film geproduceerd wordt met de steun van maffiabaas Baby Feet. Hollywoodster Elrod Sykes vervult de hoofdrol in deze burgeroorlogsfilm. Als Elrod Sykes aangehouden wordt door detective Robicheaux voor het rijden onder invloed, begint deze loslippig te worden. Hij brabbelt over een lichaam dat hij heeft gevonden. Deze moord vond 35 jaar geleden plaats en detective Robicheaux kan zich dit nog goed herinneren.
Online communicatie door Lavagraphics