World soundtrack awards
Brighton Rock
Brighton Rock (2009)
  Koop € 7,99   Huur € 2,99 duur: 111 minuten
Drama, Thriller

Misdaad: schuld en boete
Nodig je vrienden uit
Film Fest Gent - Brighton Rock

Waarom moet je deze film zien? 

  • 'Brighton Rock' is een knappe remake en update van de gelijknamige Britse klassieker van John Boulting uit 1947, nu gesitueerd tijdens de studentenopstand van de vroege sixties.
  • Regisseur Rowan Joffe weet de grote thema’s uit Graham Greene’s gelijknamige roman (de eeuwige strijd tussen goed en kwaad, tussen licht en duisternis) treffend naar film te vertalen.
Brighton, 1964. De georganiseerde misdaad heeft haar intrede gedaan in dit slaperige Engelse kuststadje. De ambitieuze jonge gangster Pinkie Brown (Sam Riley) is vastbesloten om concurrerende bendes van zijn terrein te weren. Wanneer hij een rivaal vermoordt, krijgt de jonge serveerster Rose (Andrea Riseborough) per ongeluk belangrijk bewijsmateriaal in handen. Om te vermijden dat ze naar de politie stapt, verleidt Pinkie de naïeve Rose. Ondertussen begint haar werkgeefster Ida (Helen Mirren) zich met de zaak te moeien. Op een moment dat de doodstraf ter discussie staat maar nog niet afgeschaft is, is het vertrouwen tussen Pinkie en Rose van levensbelang. Weet Pinkie wel zeker dat Rose hem niet zal verraden? En kan Rose erop vertrouwen dat Pinkie haar niet uit de weg ruimt?
Online communicatie door Lavagraphics