12 23 okt. '21

Director's Talks

Nabil Ben Yadir

Nabil Ben Yadir

Do 14.10 - 14:30 - KASKcinema

In combinatie met Animals.

Regisseur Nabil Ben Yadir (Les barons, Dode hoek) vertelt over zijn heftige nieuwe film Animals, zijn keuze om expliciet geweld in beeld te brengen en de relatie tussen feit en fictie.

do 14 okt.
14:30
KASKCinema
Ondertitels: Nederlands
Special guest
Jacqueline Lentzou

Jacqueline Lentzou

Do 14.10 - 20:00 - Sphinx 3

In combinatie met Tribute to Jacqueline Lentzou.

Jacqueline Lentzou is een van de grootste talenten van de hedendaagse Griekse cinema. Ze maakte al naam en faam met een resem eigenzinnige kortfilms. Ze heeft een geheel eigen filmtaal, iets wat ze ook bewijst met haar langspeeldebuut Moon, 66 Questions.
Gemodereerd door regisseur Louisiana Mees.

do 14 okt.
20:15
Sphinx 3
Ondertitels: Engels
Special guest
Avi Mograbi

Avi Mograbi

Vr 15.10 - 19:30 - Sphinx 3

In combinatie met The First 54 Years: An Abbreviated Manual for Military Occupation.

Avi Mograbi wordt beschouwd als de belangrijkste Israëlische documentarist. Hij is een toegewijde getuige van de conflicten in het Midden-Oosten en stelt als politieke filmmaker kritische vragen in zijn werk. In zijn nieuwste film bezorgt hij een fictieve handleiding voor een militaire bezetting.
Gemodereerd door regisseur Christina Stuhlberger.

vr 15 okt.
19:30
Sphinx 3
Ondertitels: Engels
Special guest
Miguel Gomes

Miguel Gomes

Di 19.10 - 20:15 - Sphinx 3

In combinatie met The Tsugua Diaries.

De Portugese regisseur Miguel Gomes won in 2012 de Grand Prix op Film Fest Gent met Tabu en verbaasde in 2015 met het driedelige meesterwerk Arabian Nights. Samen met coregisseur en partner Maureen Fazendeiro draaide hij The Tsugua Diaries tijdens de pandemie.
Gemodereerd door Michiel Philippaerts (programmator FFG).

di 19 okt.
20:15
Sphinx 2
Ondertitels: Engels
Special guests
Radu Jude

Radu Jude

Wo 20.10 - 14:30 - KASKCinema

In combinatie met Bad Luck Banging or Loony Porn.

De Roemeense filmauteur Radu Jude is met zijn films een habitué geworden op Film Fest Gent en was ook al lid van de jury in 2019. Jude is vooral berucht voor zijn onvermoeibaar vermogen om het donkere verleden van zijn land binnenstebuiten te keren. Met zijn Gouden Beer-winnende nieuwe film kijkt hij echter naar het heden en de invloed van social media.
Gemodereerd door filmcriticus Nick Pinkerton, samen met filmmagazine Fantômas.

wo 20 okt.
14:30
KASKCinema
Ondertitels: Nederlands - Frans
Special guest
Andrea Arnold

Andrea Arnold

Wo 20.10 - 20:00 - Kinepolis 4

In combinatie met Cow.

Andrea Arnold is een van de meest invloedrijke Britse cineasten. Haar films focussen vaak op kwetsbare mensen in de marge van het kapitalistische systeem. Ze won al drie keer de Prix du Jury in Cannes met Red Road (2006), Fish Tank (2009) en American Honey (2016).

wo 20 okt.
20:00
Kinepolis 5
Special guest
Fabrice du Welz

Fabrice du Welz

Do 21.10 - 15:45 - Studio Skoop 1

In combinatie met Inexorable.

Al sinds zijn debuut Calvaire (2004) - deel van een losse Ardennentrilogie samen met Alleluia (2014) en Adoration (2019) - speelt Fabrice du Welz fijntjes met de grenzen van drama, thriller en horror. Zijn nieuwste film, Inexorable, is een sinistere thriller dat alweer het beste in du Welz naar boven haalt.
Gemodereerd door Patrick Duynslaegher.

do 21 okt.
15:45
Studio Skoop 1
Ondertitels: Nederlands
Special guest

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.