12 23 okt. '21

Composer's Talks

Austin Wintory

Composer's Talk: Austin Wintory

Wo 20.10 - 13:00 - Kinepolis 8

Onderdeel van WSA Industry Days - Part II - Music in Games.

In 2021 werd Austin Wintory's muziek voor het populaire PlayStation3-spel Journey de eerste videogamescore ooit die een Grammy-nominatie in de wacht sleepte. In deze Composer Talk zal Austin Wintory reflecteren over zijn carrièrepad als zowel game- als filmcomponist en inzoomen op zijn meest recente game The Pathless.

wo 20 okt.
13:00
Kinepolis 8
Natalie Holt

Film Music Seminar: Natalie Holt

Do 21.10 - 10:00 - Kinepolis 8

Onderdeel van WSA Industry Days Part III.

Natalie Holt is zowel gekend voor haar grootse orkestrale arrangementen als voor haar intieme, experimentele elektroakoestische composities. Holts werk wordt verrijkt door haar ervaring als klassieke violist en omvat onder meer Loki, Deadwater Fell, Wallander en Paddington. Als professioneel muzikant trad Holt op tijdens de Olympische Spelen in Londen en werkte ze samen met onder meer George Michael, Lady Gaga en Andrea Bocelli.

do 21 okt.
10:00
Kinepolis 8
Daniel Pemberton
© Bas Bogaerts

Composer's Talk: Daniel Pemberton

Do 21.10 - 16:30 - Kinepolis 8

Onderdeel van WSA Industry Days - Part IV.

Daniel Pemberton componeerde de score voor onder meer Enola Holmes, Birds of Prey, Motherless Brooklyn, Yesterday, Spider-Man: Into the Spider-Verse en Ocean's Eight. Dit jaar sleepte hij twee World Soundtrack Award-nominaties in de wacht: voor Film Composer of the Year en Best Original Song ('Hear My Voice' uit The Trial of the Chicago 7).

do 21 okt.
13:30
Kinepolis 8
Nainita Desai 2

Composer's Talk: Nainita Desai - Scoring Documentaries

Vr 22.10 - 14:00 - Kinepolis 8

Onderdeel van WSA Industry Days - Part V.

Nainita Desai gooit hoge ogen met haar scores voor het onthutsende For Sama en het in Sundance bekroonde The Reason I Jump. Als sounddesigner werkte ze mee aan films van Bernardo Bertolucci, Werner Herzog, Anthony Hopkins en Angelina Jolie. Desai heeft zich opgeworpen tot een van de meest gevraagde documentairecomponisten. Ze is dit jaar genomineerd voor drie WSAwards: Film Composer of the Year, Discovery of the Year en de Public Choice Award.

Max richter

Composer's Talk: Max Richter

Vr 22.10 - 15:30 - Kinepolis 8

Onderdeel van WSA Industry Days - Part V.

Max Richter is niets minder dan een monument in de hedendaagse muziekwereld, met baanbrekend werk als componist, pianist en producer. Richter brak in 2008 door als filmcomponist met zijn score voor de geanimeerde oorlogsdocumentaire Waltz with Bashir van Ari Folman. Ondertussen heeft hij al muziek geschreven voor meer dan dertig films. Ook op tv is zijn muziek vaak te horen, zoals bijvoorbeeld in de cultserie The Leftovers.

vr 22 okt.
13:00
Kinepolis 8

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.