World soundtrack awards
 
Film Fest Gent Talkies #23: Bas Devos - Livestream
Film Fest Gent Talkies #23: Bas Devos - Livestream
woensdag 31 mrt 2021 - 20:00
Film Fest Gent Talkies
31 mrt 20:00
Nodig je vrienden uit

In de Film Fest Gent Talkies, de maandelijkse talkshow van Film Fest Gent, ontvangt Patrick Duynslaegher gasten uit de film- en bredere kunstwereld. Telkens opnieuw een niet te missen rendez-vous voor (film)liefhebbers. Op woensdag 31 maart om 19:30 praat hij met regisseur Bas Devos, die in 2019 nog Ghost Tropic kwam voorstellen op Film Fest Gent. Het gesprek over Devos’ inspiratiebronnen is volledig live te volgen op de Facebook-pagina van Film Fest Gent, Bibliotheek De Krook en Avansa regio Gent

Filmmaker Bas Devos heeft – ondanks zijn kleine oeuvre – al een indrukwekkende lijst filmfestivals afgeschuimd. Met heel wat prijzen, nominaties en lofzangen tot gevolg. Devos studeerde af aan het Sint-Lukas in Brussel en debuteerde in 2014 met het bedwelmende Violet, dat meteen goed was voor een competitieselectie op Film Fest Gent én een Grand Prix van de internationale jongerenjury op de Berlinale. Zijn tweede en derde film – een tweeluik dat een intieme kijk biedt op inwoners van onze hoofdstad – volgden elkaar razendsnel op. Hellhole (2019), een mozaïekfilm over het Brussel in de nasleep van de aanslagen, ging in première in Berlijn. Amper een paar maanden nadien stond Devos al in Cannes te pronken met Ghost Tropic (2019), een nachtelijke odyssee van een vrouw doorheen de stad. Een boeiende FFG Talkies over de invloeden en inspiraties van een cinefiel pur sang.

Film Fest Gent Talkies | Bas Devos | woensdag 31 maart van 19:30 tot 20:30. Deze FFG Talkies wordt volledig gelivestreamd op de Facebook-pagina van Film Fest Gent, Bibliotheek De Krook en Avansa regio Gent. 
 

Online communicatie door Wisefools