11 22 okt. '22
Vrijwilligers

Vrijwilligers op Film Fest Gent

Film Fest Gent is gevestigd in Gent en steunt op een vast team van 9 medewerkers. Dichterbij het festival dikt het team aan tot 50 medewerkers en 250 vrijwilligers. FFG heeft een open, informele en op samenwerking en respect gerichte bedrijfscultuur. We denken duurzaam en geloven in de kracht van een divers team.

Elk jaar zoeken we mensen om verschillende teams te versterken. Vanaf maart 2022 kan je je aanmelden om mee te werken aan Film Fest Gent 2022 via deze website. Op deze pagina vind je al wat meer informatie rond de verschillende vrijwilligersfuncties.

Onthaalcrew

Als onthaalmedewerker ben je het gezicht van het festival. We zoeken mensen die op onze festivallocaties elke bezoeker met de glimlach goed op weg helpen. Ook hebben we mensen nodig om het onthaal op kantoor te verzorgen: je beantwoordt telefoonoproepen en mails, ontvangt post en pakketten.

Jouw kwaliteiten: je bent sociaal, vriendelijk, communicatief, leert snel en kent de weg in Gent.

Vrijwilliger FFG2020

Zaalcontrole

Als zaalwachter sta je verspreid op de verschillende festivallocaties. Je hebt rechtstreeks contact met onze bezoekers: je controleert tickets bij aanvang van de voorstelling, na de film haal je stemformulieren op bij wie wil stemmen voor de North Sea Port Publieksprijs.

Jouw kwaliteiten: je bent sociaal, klantvriendelijk en efficiënt.

20201013 FFG2020 Jeroen Willems 016

Promotieteam

Als promotiemedewerker zorg je er mee voor dat al het campagnemateriaal vlot verspreid geraakt in de stad en daarbuiten. Je overtuigt handelaars en horeca-uitbaters om Film Fest Gent mee uit te dragen. We nemen je ook mee naar de jaarlijkse cultuurmarkt in Antwerpen en Gent.

Jouw kwaliteiten: jij gaat graag op pad, sleurwerk schrikt je niet af en je kan enthousiasmeren. Een rijbewijs is een plus.

Promotie, FFG2020

Wat moet je weten als vrijwilliger?

 • Hoe en vanaf wanneer kan ik me aanmelden als vrijwilliger?

  Vanaf maart 2022 kan je je aanmelden voor de komende editie van het festival.

  Heb je in het verleden al de mouwen opgestroopt voor Film Fest Gent? Terugkerende vrijwilligers krijgen een uitnodiging via e-mail om zich opnieuw aan te melden voor de komende festivaleditie.

  Deed je nooit eerder vrijwilligerswerk op Film Fest Gent? Dan kan je tijdens het aanmelden een voorkeurspositie (onthaal, zaalcontrole, promotie) aanduiden, en een korte uitleg over jezelf doorgeven. Vervolgens organiseren we een kennismakingsgesprek, waarna we je aan een team toewijzen.

 • Wat verwachten wij van jou?

  Als vrijwilliger ben je ons visitekaartje en het aanspreekpunt voor ons brede publiek. We vragen dat je minimaal 18 jaar oud bent, goed Nederlands en Engels spreekt en een goed voorkomen hebt.

  We verwachten dat je je engageert voor een vast aantal werkdiensten.

  Het grootste deel van je diensten zal tijdens de festivalperiode vallen. Afhankelijk van de functie kan het zijn dat je ook al voor of na het festival ingeroosterd wordt.

 • Is er een vergoeding voor mijn verblijf en transport?

  Als vrijwilliger dien je zelf voor onderdak en vervoer te zorgen. Eventuele reis- en verblijfkosten kunnen niet door het festival worden vergoed. Onkosten die je maakt in het kader van je opdracht, worden wel vergoed.

 • Wat kan je van ons verwachten?

  Je maakt het festival mee vanop de eerste rij en we zijn je ontzettend dankbaar. Ongetwijfeld zal je voldoening voelen dat je mee films en verhalen van over de hele wereld bij het FFG-publiek brengt. Je ontmoet tijdens het festival ook veel verschillende mensen en doet relevante werkervaring op.

  In ruil voor je vrijwillige inzet krijg je een accreditatiepas die je de volledige toegang verschaft tot alle filmvoorstellingen buiten jouw werkuren. Je krijgt er ook een Film Fest Gent-T-shirt bovenop.

  Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst (onbezoldigd) en bent verzekerd.

Aarzel niet om contact op te nemen via vrijwilligers@filmfestival.be indien je nu al vragen hebt over het vrijwilligerswerk bij Film Fest Gent.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.