8f8d1974 8971 4a9e 8687 c0ead138d8e5

Deeltijdse stage open monumentendagen Cinema Rex 2024

Film Fest Gent zoekt een DEELTIJDSE VRIJWILLIGER/STAGE OPEN MONUMENTENDAGEN CINEMA REX 2024 (V/M/X) om het team te versterken in de aanloop naar en tijdens de 51ste editie van Film Fest Gent (9 > 20 oktober 2024).

De oude bioscoop Cinema Rex, aan het station Gent-Sint-Pieters, krijgt een nieuw leven. Sogent kocht de iconische maar vervallen cinema in december 2023 en start binnenkort aan de renovatie. Het pand is erkend als erfgoed, de gevel en de cinemazaal zijn beschermd.

In september 2024 opent Cinema Rex elk weekend de deuren voor een bezoek aan het gebouw en een blik op geschiedenis, heden en toekomst van dit iconische gebouw van architect Geo Henderick uit 1933.

Film Fest Gent zoekt een enthousiaste vrijwilliger/stagiair voor de coördinatie van deze Open Monumentendagen. Je wordt hierin ondersteund door de Film Fest Gent medewerkers.

Wat ga je doen?

  • Organiseren, bijwonen en verslag opmaken van de vergaderingen met alle partners (Film Fest Gent, onderzoekster, Sogent, Archief Gent…)

  • Opvolging van de afspraken die gemaakt worden met de partners: opmaak planning voor voorbereiding en publieksdagen, aanmaken en verzamelen van het materiaal voor de expo en de presentatie, organisatie op- en afbouw van de expo/presentatie, communicatie tussen de verschillende diensten, organisatie van een interactief luik…

  • Organisatie van het verloop van de publieksdagen op 8, 15, 22 en 29 september 2024.

Wat is jouw profiel?

  • Je hebt organisatorische skills

  • Je hebt interesse voor (cinema)erfgoed

  • Je garandeert een goede planning en organisatie

  • Je bent hands-on en pikt het werk op dat moet gebeuren

Diverse teams zijn sterke teams. FFG ijvert voor gelijke kansen en diversiteit en zet in op kennis, ervaring en motivatie ongeacht geslacht, herkomst en leeftijd.

Periode?

  • Het project start in juni en bouwt op naar de open publieksdagen in september 2024. Werklast van juni tot augustus is zo’n 1,5 dag per week, in september wordt het iets meer.

Wat kunnen wij jou bieden?

  • Een boeiende (werk)ervaring op een interessant project

Is je interesse gewekt?

Stuur een korte motivatie en CV naar lien@filmfestival.be

Wens je meer info?

Neem contact op via lien@filmfestival.be of 09 242 80 60