VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Zaterdag 23 april is Dag van de Amateurcineast
Zaterdag 23 april is Dag van de Amateurcineast Festival
deel dit artikel

TAKE '16, opvolger van de 'Dag van de Amateurcineast', is de hoogmis voor iedereen die in Vlaanderen met film bezig is. Op het programma staat een uitgebreide mix van informatieve en praktijkgerichte lezingen, filmvertoningen en feedbackmomenten. De dag wordt georganiseerd door het Centrum voor Beeldexpressie in Cinema Zuid te Antwerpen.

Deze editie van TAKE '16 staat in het teken van 'verbeelding', met sprekers als Douglas Boswell en Michael Van Ostade. Boswell, regisseur van 'Labyrinthus', laat in zijn schedelpan kijken en licht een tipje van de CGI-sluier op. Michael Van Ostade komt zijn laatste kortfilm 'Danse Macabre' voorstellen, een jeugdfilm die hij draaide met een VAF Wildcard.

In de namiddag leidt 'Code 37'-scenarist en Narafi-docent Alain Quateau je langs de valkuilen van het scenarioschrijven. Pieter-Jan De Pue, recent nog winnaar van de prijs voor beste documentaire fotografie op het Sundance festival met 'Land of the Enlightened', is dan weer de aangewezen persoon om iets meer te komen vertellen over belichting.

Verder kan je tijdens TAKE '16 ook feedback krijgen op je eigen films en krijg je een selectie te zien van de prijswinnaars uit de laatste editie van kortfilm festival Ciné Public. 

PRAKTISCH
Zaterdag 23 april, 09u45 - 17u30
Cinema Zuid, Waalsekaai 47, Antwerpen

INFO & INSCHRIJVEN
Website TAKE '16
info@beeldexpressie.be of 03 289 12 00
€14/ €16 (incl. enkele drankjes)
 

Online communicatie door Lavagraphics