World soundtrack awards
Young Critics gezocht!
Young Critics gezocht! Young Critics
deel dit artikel

Voor de derde maal zoeken Photogénie en Film Fest Gent aanstormende filmcritici voor de welbefaamde Young Critics Workshop om verslag te doen van de 43ste editie van Film Fest Gent. Ben jij filmfanaat en in het bezit van een scherpe pen? En wil je jouw schrijfkennis uitbreiden op een filmfestival van formaat? Lees dan zeker verder!

De Young Critics Workshop biedt schrijvers tussen de 18 en 26 jaar de kans om hun filmkritiek te verbeteren aan de hand van Q&A’s en ontmoetingen met professionals op Film Fest Gent. Onder leiding van filmcriticus Nick Pinkerton (Sight & Sound) zullen ze worden gevraagd korte recensies te schrijven of langere stukken over verschillende festivalfilms die gepubliceerd worden op Photogénie en de site van Film Fest Gent.

De Workshop staat open voor schrijvers die van filmkritiek (nog) niet hun hoofdberoep hebben gemaakt. Kandidaten moeten de Engelse taal machtig zijn, zowel schriftelijk als gesproken: de voertaal van de workshop is Engels.

De workshop vindt plaats van 13 tot 22 oktober 2016. Als deelnemer krijg je:
-overnachtingen in het centrum van Gent
-ontbijt en lunch
-een volledige accreditatie voor het festival
-de unieke kans om festivalfilms en events te bespreken onder begeleiding van een ervaren criticus

De reis, het avondeten en alle andere kosten zijn voor eigen rekening. De deelnemers zullen ook hun eigen laptop nodig hebben.

Stuur je kandidatuur in voor 15 september, met daarbij het volgende:

• Een motivatiebrief (max. 500 woorden)
• Curriculum Vitae
• 3 recensies, artikels of andere schrijfsels (als de oorspronkelijke teksten niet in het Engels zijn, voorzie dan een vertaling als bewijs van de kennis van het Engels)
• Een recente foto op paspoortformaat

Aanmelden kan tot 15 september, de geselecteerde critici zullen op 22 september gemaild worden.

Kandidaturen en vragen:
Bart Versteirt, Ruben Demasure & Sam De Wilde
editors
editor@photogenie.be

Update: Inschrijvingen zijn reeds gesloten

Online communicatie door Lavagraphics