VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Young Critics gezocht voor Workshop
Young Critics gezocht voor Workshop Festival
deel dit artikel

Photogénie en Film Fest Gent presenteren dit jaar de tweede Young Critics Workshop!  We zoeken 5 gemotiveerde jongeren tussen 18 en 26 jaar om hun filmkritisch talent in de strijd te gooien tijdens de 42e editie van het filmfestival.

Ben je niet alleen een echte filmfanaat, maar heb je ook een scherpe pen? Young Critics Workshop biedt je de kans om schrijfervaring op te doen tijdens een internationaal topevenement.

De geselecteerde kandidaten wordt gevraagd om zowel korte recensies als één of meer langere stukken te schrijven over verschillende festivalfilms. Zij zullen ook deelnemen aan Q&A’s en persconferenties. Kandidaten moeten de Engelse taal machtig zijn, zowel schriftelijk als gesproken. De Workshop gaat door van 12 tot 20 oktober 2015 en staat open voor schrijvers tussen de 18 en 26 jaar oud die van filmkritiek (nog) niet hun hoofdberoep hebben gemaakt.

De deelnemers worden begeleid door filmcriticus Nick Pinkerton (Sight & Sound) en het Photogénie team. De recensies en artikels kunnen gepubliceerd worden op Photogénie en op de website van Film Fest Gent. De voertaal is Engels.

De Young Critics Workshop biedt de deelnemers verder:
• Overnachting en ontbijt in het historisch centrum van Gent, van 12 tot 20 oktober
• Lunch aangeboden door het festival
• Een volledige accreditatie voor het festival
• De unieke kans om festivalfilms en events te bespreken onder begeleiding van een ervaren criticus

Deelnemers moeten zelf hun reis regelen en staan zelf in voor de meeste avondmaaltijden en alle andere mogelijke kosten. Deelnemers dienen ook hun eigen laptop mee te brengen.

Kandidaturen moeten ingediend worden voor 14 september, en bevatten:
• Een motivatiebrief (max. 500 woorden)
• Curriculum Vitae
• 3 recensies, artikels of andere schrijfsels (als de oorspronkelijke teksten niet in het Engels zijn, voorzie dan een vertaling als bewijs van de kennis van het Engels)
• Een recente foto op paspoortformaat

De geselecteerde critici zullen op 22 september gemaild worden.

Kandidaturen en vragen:
Bart Versteirt & Sam De Wilde
editors
editor@photogenie.be

Foto's

Film Fest Gent
Online communicatie door Lavagraphics