World soundtrack awards
 
Wint Walking the Dog in Sevilla?
Wint Walking the Dog in Sevilla? Filmnieuws
deel dit artikel
another day of life

De hybride documentaire ‘Another Day of Life’ van Raul de la Fuente en Damian Nenow is genomineerd voor de European Film Awards in de categorie Animated Feature. In de categorie European Comedy 2018 vinden we de Frans-Brits-Belgische coproductie ‘The Death of Stalin’ terug onder de drie genomineerden.

‘Another Day of Life’ ging in wereldpremière op het jongste filmfestival van Cannes en werd de voorbije maanden vertoond op festivals in Helsinki, Kopenhagen, Annecy en San Sebastian. De film is een Pools-Spaans-Belgische coproductie met Walking The Dog als Vlaamse partner.

In de film wordt het verhaal verteld van de reis die journalist Ryszard Kapuscinski in Angola maakte. In 1975 bracht hij drie maanden lang verslag uit over de grimmige onafhankelijkheidsstrijd die volgde op de Angolese Anjerrevolutie. ‘Another Day of Life’ brengt zijn ervaringen tot leven in de vorm van een hybride documentaire waarin archiefbeelden worden vermengd met animatie- en live action-elementen. In Polen en Portugal komt de film volgende maand in de zalen en in januari 2019 volgen Frankrijk en Italië. Voor ons land is er vooralsnog geen releasedatum.

Naast ‘Another Day of Life’ zijn nog ‘Early Man’ van Nick Park, ‘The Breadwinner’ van Nora Twomey en ‘Croc-Blanc’ van Alexandre Espigares genomineerd. In de categorie European Comedy 2018 moet ‘The Death of Stalin’ het opnemen tegen ‘Le sens de la fête’ van Eric Toledano & Olivier Nakache en ‘Diamantino’ van Gabriel Abrantes & Daniel Schmidt.

Alle genomineerde films worden voorgelegd aan de meer dan 3.500 EFA leden die de winnaar kiezen. De Europese Film Awards worden op 15 december uitgereikt in Sevilla.

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Wisefools