World soundtrack awards
 
Winnaar Explore Award 2017 in de bioscoop
Winnaar Explore Award 2017 in de bioscoop Filmnieuws
deel dit artikel
Call My By Your Name - Explore Award Film Fest Gent 2017

Vanaf vandaag speelt 'Call Me By Your Name' in de Belgische bioscoop. Dit coming-of-agedrama van Luca Guadagnino ('A Bigger Splash') won de Explore Award op Film Fest Gent 2017.

“Van alle films in het Explore Zone parcours schetst deze film het meest treffende portret van wat het betekent om jong te zijn”, luidde de motivatie van de zeskoppige jongerenjury. “De film heeft haast geen woorden nodig om verwarrende emoties en ontluikende verlangens op een subtiele en toch veelzeggende manier neer te zetten. Via het ontwapenende verhaal van een universele liefde, houdt de film een pleidooi voor puurheid in al haar vormen. De verbluffende acteerprestaties, prachtige beeldvorming en betoverende score laten de kijker ontroerd en zelfs melancholisch achter.”

'Call Me By Your Name' is een coming-of-ageverhaal over eerste liefde en seksueel ontwaken, met uitmuntende vertolkingen van nieuwkomer Timothée Chalamet en Armie Hammer, een verrukkelijke cinematografie van de Thaise cameraman Sayombhu Mukdeeprom ('Arabian Nights', 'Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives') en een exquise soundtrack met onder andere songs van Sufjan Stevens. 'Call Me By Your Name' is ondertussen genomineerd voor vier Oscars, waaronder Beste Film.

Winnaar Explore Award 2017 in de bioscoop
Online communicatie door Wisefools