World soundtrack awards
Win tickets voor Lynchiaans concert van HEXA @ Vooruit
Win tickets voor Lynchiaans concert van HEXA @ Vooruit FFG Tipt
deel dit artikel
Win tickets voor Lynchiaans concert @ Vooruit

Een aanrader voor fans van 'all things David Lynch': het concert van de formatie HEXA op 23 februari in Vooruit, een abstracte soundtrack speciaal gecomponeerd voor een fotoreeks uit handen van de Amerikaanse regisseur. Lees hieronder hoe jij erbij kan zijn!

De nieuwe ‘Twin Peaks’-reeks die dit voorjaar verschijnt, doet elke David Lynch-fan spontaan wegdromen. Lynch is anno 2017 nog altijd een spraakmakend regisseur, met cultklassiekers als ‘Mulholland Drive’, ‘Eraserhead’ en ‘Blue Velvet’ op zijn palmares. De Amerikaan is daarnaast ook muzikant, beeldend kunstenaar, cartoonist én fotograaf. HEXA, een samenwerking tussen Lawrence English (Room40) en Jamie Stewart (Xiu Xiu), creëerde een abstracte soundtrack bij Lynchs fotoreeks van verlaten fabriekspanden.

Lawrence English is een Australische geluidskunstenaar en staat ook bekend als het brein achter het gevierde Room40-label. Jamie Stewart is dan weer berucht als frontman van avant-popband Xiu Xiu, die onlangs nog de soundtrack van ‘Twin Peaks’ integraal coverde. Wat bij een eenmalige performance moest blijven, mondde uit in het pas verschenen album ‘Factory Photographs’. English en Stewart brengen nu de soundtrack - in combinatie met Lynchs beelden - voor de eerste keer live in Vooruit. Meer informatie over het concert vind je op de website van Vooruit. 

Film Fest Gent mag drie duo-tickets weggeven voor het concert op 23 februari (20u45, Balzaal Vooruit Gent. Erbij zijn? Geef antwoord op de onderstaande vraag.

Winnaars krijgen bericht per mail. UPDATE: antwoorden is niet meer mogelijk.

Online communicatie door Lavagraphics