World soundtrack awards
Win tickets voor expo Tim Burton
Win tickets voor expo Tim Burton
deel dit artikel
Tim Burton

De internationale tentoonstelling 'The World of Tim Burton' is te zien in de tentoonstellingsruimtes van de creatieve erfgoedsite C-mine in Genk van 15 augustus tot 28 november 2018. De tentoonstelling was reeds te zien in New York, Parijs, Tokio, São Paulo en Praag.

Als visionaire filmregisseur en producent wordt Tim Burton internationaal erkend en gelauwerd voor zijn films. The World of Tim Burton presenteert zijn uitgebreide artistieke werk in een samenhangende tentoonstelling van tekeningen, schilderijen, foto’s, genanimeerde stop-motion poppen, maquettes, geanimeerde films en sculpturale installaties. De expo focust op de bijzondere karakters en werelden die enkel en alleen konden ontstaan in de unieke verbeeldingswereld van Tim Burton. Er worden meer dan 400 werken gepresenteerd in verschillende secties. In Around the World geven illustraties in notaboekjes, schrijfblokken van hotels, servieten van restaurants,… de spontaniteit van Tim Burton zijn creatieve proces weer. In de sectie Film Characters krijgt de bezoeker meer inzicht in het ontstaan en de ontwikkeling van vele bekende filmpersonages. En in het onderdeel Influences kom je te weten waar Tim Burton inspiratie uit put, hier is ook meteen het vroegste werk van hem terug te vinden.

Samen met de andere thema’s is de veelzijdige tentoonstelling een absolute aanrader, zowel voor doorwinterde Tim Burton-fans als voor het publiek dat minder bekend is met zijn werk.

Vul onze wedstrijdvraag in en win tickets voor deze unieke expo. 

meer informatie over de expo vind je hier

Online communicatie door Lavagraphics