VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Win tickets voor de première van The Assassin
Win tickets voor de première van The Assassin Filmnieuws
deel dit artikel

Cinematek opent op 27 mei haar twee grote zomerretrospectieven - Hou Hsiao-hsien & Taiwanese cinema - met de vertoning van 'The Assassin'.

Deze recentste film van Hou Hsiao-hsien zit in de Officiële Competitie van het Filmfestival van Cannes en zal op 27 mei in UGC in Brussel in avant-première vertoond worden. De regisseur vliegt naar Brussel, in gezelschap van zijn vaste scenarioschrijfster Chu Tien-wen, om de festiviteiten in te zetten. Wil je erbij zijn? Mail dan je naam voor vrijdag 22 mei naar press@filmfestival.be en wie weet win jij een duoticket voor deze speciale vertoning. De winnaars worden tijdig per mail op de hoogte gebracht. 

The Assassin
Vijf jaar na 'Le voyage du ballon rouge' heeft Hou Hsiao-hsien eindelijk weer een film klaar. Het door productieproblemen geplaagde martial arts drama is gebaseerd op een bekend Chinees kort verhaal over een moordenares tijdens de Tang dynastie die opgedragen wordt de man die ze liefheeft om te leggen. Het idee voor deze film is meer dan een kwarteeuw oud.

In samenwerking met Lumière, Film Fest Ghent, UGC de Brouckère, het Ministry of Culture ROC (Taiwan), het Centre Culturel de Taiwan à Paris, het Taipei Representative Office in the EU and Belgium en het Taiwan Film Institute.

Meer info kan je vinden op de website van CINEMATEK

Online communicatie door Lavagraphics