World soundtrack awards
 
Win tickets 'Starship Troopers' in Kortrijk
Win tickets 'Starship Troopers' in Kortrijk
deel dit artikel
Starship Troopers

Maak kans op een duoticket voor de herneming van 'Starship Troopers' op 14 december in Kunstencentrum BUDA.

Na de gigantische flop 'Showgirls' maakte enfant terrible Paul Verhoeven een comeback met een avontuurlijk verhaal in de ruimte. Alleen bleek de door Hollywood bestelde actieprent een niet zo subtiele parodie op fascisme en een kijk op de huidige maatschappij in transitie. En 20 jaar later lijkt het intergalactische epos bijna een voorspelling van het Trump-regime. Macho militarisme vechtend tegen de dodelijkste vijand ooit, een intelligent ras buitenaardse wezens. De vraag is alleen, wie is er nu eigenlijk de werkelijke slechterik.

'Starship Troopers' groeide uit tot een cult actiehit, die de fascistische trekjes van de Amerikaanse maatschappij een spiegel voorhield en bovendien is de film bijzonder vermakelijk. Op ons filmconcert '2001 and Beyond: A Space Odyssey' tijdens de afgelopen editie van Film Fest Gent lieten we het publiek opnieuw kennismaken met de muziek van Basil Poledouris

Kunstencentrum BUDA vertoont op vrijdag 14 december eenmalig de 4K-restauratie van 'Starship Troopers' in hun reeks 'Action Classics'. Meer informatie over de filmvertoning vind je hier.

Deze wedstrijd is ondertussen afgelopen.

Online communicatie door Wisefools