World soundtrack awards
 
Win tickets 'Ash is Purest White'
Win tickets 'Ash is Purest White'
deel dit artikel
Ash is Purest White

Jia Zhangke komt op dinsdag 29 januari zijn laatste film 'Ash is Purest White' voorstellen in cinema Palace, Brussel. Doe mee en win een van de 10 duotickets voor deze avant-première.

In de filmwereld twijfelt niemand eraan: het is slechts een kwestie van tijd vooraleer de Chinees Jia Zhangke, een van de meest indrukwekkende regisseurs van de voorbije twintig jaar ('A Touch of Sin', 'Mountains May Depart', 'Still Life'), in Cannes de oppergaai afschiet. Al is het hem ook dit jaar, bij zijn vijfde deelname, niet gelukt. Jammer, want zijn tiende langspeelfilm 'Ash is Purest White' hoort tot zijn allerbeste en lijkt een synthese van zijn hele oeuvre. 

Centraal staat Qiao. Quiao is hopeloos verliefd op Bin, een plaatselijke gangster. Tijdens een confrontatie tussen twee rivaliserende bendes, lost Quiao enkele schoten om hem te verdedigen. Voor deze daad van loyauteit wordt ze veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar. Wanneer ze vrij komt, gaat ze op zoek naar Bin in de hoop de draad met hem gewoon opnieuw te kunnen oppikken. 

De film maakte deel uit van de officiële competitie van Film Fest Gent 2018. De film is vanaf 3 maart 2019 te zien in de Belgische bioscoop.

Deze wedstrijd is afgelopen.

Online communicatie door Wisefools