World soundtrack awards
 
WIN een duoticket voor 'Zagros' in Cinema Cartoon's
WIN een duoticket voor 'Zagros' in Cinema Cartoon's FFG Tipt
deel dit artikel
zagros

De Film Fest Gent Grand Prix-winnaar 'Zagros' verschijnt op 15 november in alle zalen, maar jij kan er al bij zijn voor de avant-première! Win een duoticket voor 'Zagros', de winnaar van de Grand Prix op Film Fest Gent, in Cinema Cartoon's in Antwerpen op 13 november. 

Regisseur Sahim Omar Kalifa vluchtte als jonge twintiger uit Iraaks Koerdistan. Na een helletocht in de laadruimte van een vrachtwagen belandde hij in 2001 in België. Drie jaar later schreef hij zich in aan filmschool Sint-Lukas en sindsdien gaat het hem professioneel voor de wind. Zijn laatste film 'Zagros', over een Koerdische schaapherder die zijn vrouw achterna reist naar België, ontving de Grand Prix op Film Fest Gent. De jury selecteerde 'Zagros'

"because of its outstanding acting, sincere storytelling and compelling plot. The struggle of the protagonist between two cultures, torn between two worlds and times leading him to tragic choices. The director managed to show us a real story in a a naturalistic way leaving its audience puzzled and deeply moved."

'Zagros' verschijnt vanaf 15 november overal in de zalen. De wedstrijd loopt tot en met 8 november.

Online communicatie door Wisefools