VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Wereldpremière van kortfilm Tank van Raoul Servais
Wereldpremière van kortfilm Tank van Raoul Servais Festival
deel dit artikel

Het 42e Film Fest Gent zal op 13 oktober officieel van start gaan met de nieuwe kortfilm van Raoul Servais 'Tank'. De animatiefilm zal die avond vertoond worden voor de langspeelfilm 'D'Ardennen' van Robin Pront.

'Tank' is geïnspireerd door het gedicht 'Le Tank' dat de Franse pacifistische dichter Pierre-Jean Jouve schreef over de nieuwe oorlogsmachine die op 15 september 1916 tijdens de Slag aan de Somme in WOI door de Britten werd ingezet tegen de Duitsers. Servais noemt zijn werk “een vrije interpretatie van die eerste tankaanval, waarbij de traumatische ervaring wordt beschreven voor zowel de loopgravensoldaten als de tankbemanning”. 

Ter gelegenheid van de wereldpremière van de korte animatiefilm 'Tank' op het 42e Film Fest Gent, opent donderdag 15 oktober 2015 in Gent een grote overzichtstentoonstelling 'De wereld van Raoul Servais: vroeger… nu… straks'. Die belicht het werk van de 87-jarige Vlaamse animatiepionier, van het prille begin tot zijn jongste kortfilm 'Tank' en zijn ambitieuze project 'Duiven'.

De tentoonstelling loopt van 15 oktober tot en met 8 november in het complex ZEBRASTRAAT  (Zebrastraat 32) in Gent en zal open zijn van dinsdag tot zondag van 13u tot 18u. Opgelet: uitzonderlijkopen op maandag 19/10 & gesloten op dinsdag 27/10. Toegang: 2,5 euro.

Foto's

Film Fest Gent
Online communicatie door Lavagraphics