VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Vlaanderen verwelkomt nieuw gratis filmmagazine
Vlaanderen verwelkomt nieuw gratis filmmagazine Filmnieuws
deel dit artikel

Het gaat goed met de Vlaamse cinema en niet enkel in de bioscoopzalen. Begin april krijgt het Vlaamse medialandschap er ook een gloednieuw én gratis filmmagazine bij. 'Vertigo' zal maandelijks in magazinevorm verschijnen, maar is ook het gelijknamige webportaal waar zowel het brede publiek als cinefielen hun gading vinden.

 

De hoofdredacteur is filmjournalist Steven Tuffin, onder meer bekend van zijn werk voor Zone 09 en Knack Focus. Volgens Tuffin was het na de succesverhalen van films als 'Rundskop' en 'The Broken Circle Breakdown' en de bijhorende internationale doorbraak van Matthias Schoenaerts en mogelijk binnenkort Veerle Baetens hoog tijd voor een nieuw Vlaams filmmagazine voor een divers publiek.

"'Vertigo' wordt iets waar zowel Piet Popcorn, Anja Arthouse als Erik Experiment aan hun trekken komen", zegt hij. "We focussen op drie pijlers: het papieren magazine, de website en events zoals avant-premières of lezingen."

Het maandelijkse magazine zal nieuws over het aankomende filmaanbod bevatten, maar ook interviews, achtergrondreportages en - uiteraard - filmrecensies. "Op dat laatste vlak kiezen we er wel  voor om zonder sterrenquotering of iets dergelijks te werken, we vinden dat namelijk te beperkend én willen dat de lezer het hele artikel doorneemt", aldus Tuffin. Online zal 'Vertigo' dan weer dagelijks filmnieuws brengen, net als trailers en meer interactieve content via sociale media.

Het blad verschijnt vanaf 2 april elke eerste woensdag van de maand op 60.000 exemplaren die verdeeld worden op 160 diverse locaties zoals bioscopen, culturele centra en horecazaken.

Online communicatie door Lavagraphics