World soundtrack awards
 
Vakblad Variety kijkt uit naar Adil El Arbi en Bilall Fallah
Vakblad Variety kijkt uit naar Adil El Arbi en Bilall Fallah Filmnieuws
deel dit artikel

Op de jaarlijkse Variety-lijst van de tien filmregisseurs die op het punt staan om in 2018 internationaal door te breken staat het regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah tussen namen als Greta Gerwig (‘Lady Bird’), Samual Maoz (‘Foxtrot’), Chloé Zhao (‘The Rider’).

Het vakblad zal hen samen met andere genomineerden op 3 januari 2018 tijdens een industriebrunch voorstellen op het Palm Springs International Film festival. Hun aanwezigheid in de befaamde “Variety’s 10 Directors to Watch in 2018”-lijst hebben El Arbi en Fallah te danken aan het project ‘Beverly Hills Cop 4’ dat, als alles goed gaat, volgend jaar in productie zal gaan. De regisseurs van ‘Image’, ‘Black’ en de in aantocht zijnde ‘Patser’ worden ook gelinkt aan ‘The Big Fix’, een film over het omkoopschandaal bij de FIFA. Met hun Variety-nominatie treden El Arbi en Fallah in de voetsporen van onder andere Christopher Nolan, Barry Jenkins, Lone Sherfig en Michaël R. Roskam.

In 2011 wonnen El Arbi en Fallah een VAF Wildcard met hun afstudeerfilm ‘Broeders’. Met die kortfilm wonnen ze dat jaar op Film Fest Gent eveneens de prijs voor de beste Belgische kortfilm. De Wildcard werd ingezet voor ‘Image’ en hun tweede film ‘Black’ maakte zoveel indruk op het filmfestival van Toronto dat ze er een US agent en manager aan over hielden. Daarna mochten ze twee afleveringen van de TNT televisieserie ‘Snowfall’ en de pilootaflevering van de reeks ‘Scalped’ draaien.

Hun ‘Patser’, dat de Engelse titel ‘Gangsta’ krijgt, komt op 24 januari in de bioscopen. De hoofdrollen worden vertolkt door onder meer Matteo Simoni, Nora Gharib, Junes Lazaar en Gene Bervoets.

Eerder  noemde het weekblad Time El Arbi al “de Spielberg van Molenbeek” en gaf hem een plaats in de reeks: ‘next generation leaders’. 

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Wisefools