World soundtrack awards
 
VAF en TAZ investeren in Cross-over initiatief
VAF en TAZ investeren in Cross-over initiatief
deel dit artikel

Omdat ze de winnaars zijn van de Cross-overpitch 2019 waagt filmregisseur Douglas Boswell zich aan een game en krijgt het vrouwelijke viertal Carolina Maciel de França, Deniz Polatoglu, Sacha Reunes en Ikram Aoulad schrijversbegeleiding bij het ontwikkelen van een fictiereeks.

De Cross-overpitch is een initiatief van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Theater aan Zee en deAuteurs dat professionele makers stimuleert om iets te creëren dat niet tot de eigen discipline behoort.

Er waren in totaal vijftig inzendingen en er werden uiteindelijk negen projecten uitgekozen om deel te nemen aan de Cross-overpitch.

De kandidaten werden door Michael De Cock, Niels ’t Hooft en Esther van Driesum drie dagen intensief gecoacht bij de voorbereiding. Alle projecten werden begin augustus gepitcht voor een professionele jury en een live publiek op Theater aan Zee in Oostende.

Douglas Boswell die verschillende tv-series regisseerde en de film ‘Labyrinthus’ op zijn actief heeft, pitchte een nieuwe game en krijgt een begeleidingstraject van het Gamefonds van het VAF. Deniz Polatoglu werkte als actrice samen met onder andere KVS, Het Gevolg, Laika en trad op in onder meer ‘Wachten op vlooien’, ‘Misdaad en straf’, ‘Verborgen gezicht’. Carolina Maciel de França, schrijft, adviseert en creëert en werkte voor Arsenaal/Lazarus. Sacha Reunes won de publieksprijs tijdens het Belgisch kampioenschap Poetry Slam en is een van de vaste spelers bij de Belgische Improvisatie Liga. Actrice Ikram Aoulad was al te zien in ‘Het tweede gelaat’, ‘Over water’ en ‘Vermist’. Recent schreven ze, tijdens een schrijfresidentie in het open huis voor podiumkunsten Zuidpool, samen een verhaal over een viertal vrouwelijke personages. Nu krijgen ze van deAuteurs, de vennootschap die de auteursrechten voor auteurs in Vlaanderen beheert, een schrijversresidentie met begeleiding. Daar kunnen ze een idee voor een fictiereeks verder uitwerken.

Naast de prijs voor de Cross-overpitch werd in Oostende ook de Sabam for Culture Publieksprijs uitgereikt aan actrice Céline Timmerman die een idee voor een filmscenario voorstelde. 
 

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Wisefools