World soundtrack awards

COVID-19: Info en maatregelen vind je hier

 
Kies je dag:
‘Tytgat Chocolat’ wint Prix Europa in Berlijn
‘Tytgat Chocolat’ wint Prix Europa in Berlijn Filmnieuws
deel dit artikel

Nadat ‘Zagros’ van Sahim Omar Kalifa de prijs voor de beste film won op de 44ste editie van Film Fest Gent kreeg de tv-serie ‘Tytgat Chocolat’ in Berlijn de Prix Europa voor de beste tv-fictiereeks. Het langspeelfilmdebuut ‘Le passé devant nous’ van Nathalie Teirlinck won de Duits-Franse KINEMA Award op het 31ste internationaal Filmfestival van Braunschweig.

Eerder deze week won ‘Tytgat Chocolat’ al de Diversity TV Excellence Award in de categorie fictiereeksen tijdens Mipcom in Cannes. Enkele weken geleden was er de speciale vermelding op de Prix Italia van deze door De Mensen geproduceerde serie. De reeks werd zopas op één vertoond en op 26/10 is er nog een afsluitende “making of” op één.  Ze draait rondom Jasper Vloemans die als inpakker bij het Vlaamse chocoladebedrijf Tytgat Chocolat werkt. Hij wordt verliefd op Tina, één van zijn collega’s die van Kosovaarse afkomst is. Als zij naar haar geboorteland wordt uitgewezen, reizen haar vrienden haar achterna.

De KINEMA Award werd in Braunschweig toegekend door een jury bestaande uit zes uit Duitsland en Frankrijk afkomstige zestien- en zeventienjarigen. De winnaar werd gekozen uit een selectie van zes eerste en tweede films die op het festival te zien waren. 

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Wisefools