World soundtrack awards
 
Twee Vlaamse fictiereeksen naar Canneseries
Twee Vlaamse fictiereeksen naar Canneseries Filmnieuws
deel dit artikel
Studio Tarara

Twee Vlaamse fictiereeksen, ‘De twaalf’ en ‘Studio Tarara’ komen uit in de competitie tijdens de tweede editie van Canneseries, het internationale festival voor televisiefictie dat in Cannes plaats heeft van 5 tot 10 april 2019.

‘De twaalf’ is een hedendaagse karakterreeks over een volksjury in een assisenproces. In een ophefmakende moordzaak worden twaalf burgers opgeroepen als juryleden. Ze moeten beslissen over schuld of onschuld van een gerespecteerde schooldirectrice die van twee moorden wordt beschuldigd. Het proces bepaalt niet alleen het lot van de beschuldigde maar ook het leven van de juryleden neemt een nieuwe wending.

Het scenario werd geschreven door Sanne Nuyens en Bert Van Dael, die ook verantwoordelijk waren voor ‘Beau Séjour’. Wouter Bouvijn regisseert en de cast bestaat uit onder anddere Tom Vermeir, Charlotte De Bruyne, Maaike Cafmeyer, Johan Heldenbergh, Lynn Van Royen en Titus De Voogdt. Het is een productie van Eyeworks Film & TV Drama.

Tarara

'Studio Tarara’ speelt zich af in 1993 in de beginjaren van VTM. Achter de schermen van de populaire sketch show ‘Studio Tarara’ komen de acteurs in een spiraal van zelfdestructie terecht die leidt tot een mysterieuze zelfmoord. 

Regisseur is drievoudig international Emmy Award-winnaar Tim Van Aelst en Wim Geudens. Tim Van Aelst en David Vennix schreven het scenario. In de reeks die momenteel op VTM loopt worden de voornaamste rollen vertolkt door Koen De Graeve, Ruth Beeckmans, Peter Van den Begin, Geert Van Rampelberg en Charlotte Timmers.

Ontwikkeling

Onder de zestien projecten die geselecteerd zijn voor in Development, het creatieve forum van Canneseries waar producenten en televisiemakers hun projecten kunnen pitchen aan een internationaal publiek van financiers en producenten bevindt zich ‘Een goed jaar’. Deze serie gaat over twee vrienden die iets van hun leven proberen te maken en die besluiten om wijn te verkopen. Wijn die zogezegd uit de kelder van Hitler komt. De reeks is geschreven door Jean-Claude van Rijckeghem en Pierre De Clercq en wordt geregisseerd door Kadir Balci. De opnames starten in de zomer. Het is de eerste productie van Mockingbird Productions opgericht door Dries Phlypo en Bruno Wyndaele.     

Canneseries werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd, parallel met MIPTV, om specifiek de televisiefictie in de schijnwerpers te plaatsen. ‘Undercover’ die nu op VRT te zien is, ging er in wereldpremière.

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Wisefools