VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Tussenstand Port of Ghent Publieksprijs
Tussenstand Port of Ghent Publieksprijs
deel dit artikel

Welke film wint dit jaar de Port of Ghent Publieksprijs? Voor het antwoord op die vraag is het in spanning afwachten tot het einde van het festival. Ondertussen kan het Film Fest Gent-publiek na elke film een stem uitbrengen door in het filmticket een scheurtje te maken in vakje 1, 2, 3, 4 of 5. Stemmen kan ook online via deze link.

Het stemmen gaat gezwind, en dus is het tijd voor een tussenstand!

Op een gedeelde eerste plaats staan voorlopig het zinderende 'Call Me By Your Name' en de kleurrijke beestenboel van ‘Earth: een onvergetelijke dag’. De derde plaats is voor 'Façades', de film van Kaat Beels en Nathalie Basteyns die afgelopen zaterdag in première ging tijdens de nacht van het Vlaamse FIlmberoep. Op vier staat de Gentse docu 'Rabot', en op vijf ‘Insyriated’, de aangrijpende openingsfilm van Philippe Van Leeuw. 

Op plaats zes, zeven en acht is er een tripple ex aequo met 'Tom of Finland', 'Zagros' en 'Battle of the Sexes'. De top tien wordt afgesloten door Kristof Hoornaert's 'Resurrection' en 'Ours is a Country of Words', de indrukwekkend afstudeerfilm van Mathijs Poppe over de fictieve terugkeer van Palestijnse vluchtelingen naar hun moederland.

Online communicatie door Lavagraphics