World soundtrack awards
 
Trailertijd! - Charlie en Hannah gaan uit
Trailertijd! - Charlie en Hannah gaan uit Festival
deel dit artikel

De slotfillm van de 44e editie van Film Fest Gent - 'Charlie en Hannah gaan uit' van Bert Scholiers - heeft een trailer!

 

'Charlie en Hannah gaan uit' is het langspeeldebuut van Bert Scholiers, die eerder al co-scenarist was van 'Sprakeloos' en 'Smoorverliefd'. “Het is een filmisch equivalent van een gemoedelijke avond uit, van twee vriendinnen met hun vriendengroep", aldus de regisseur/scenarist. "Op een bepaald moment gebeurt er dan iets magisch, waarover ik niet nog niet veel kan zeggen.”

Het verhaal baseerde Scholiers op zijn eigen café-ervaringen, en die van veel vriendinnen. “Qua structuur volgt het misschien de stijl van de frivole Franse films uit de jaren 60. Het zo’n typische praatfilm, met veel geleuter over de liefde en ex-lieven. En om een oud, wat toverachtig stadsgevoel te creëren, is alles in zwart-wit gedraaid.”

Dat de film Film Fest Gent mag afsluiten, is een opsteker voor de debutant. “Gent biedt een mooi platform voor films die wat van het gewone afwijken. We krijgen er nu meteen een feestje bij in het thema van de film. Een feestelijkere gelegenheid kan ik me haast niet voorstellen.” Eerder noemde artistiek directeur Patrick Duynslaegherde film een “unicum in de Vlaamse cinema”.

Gerelateerd: Slotavond: Film Fest Gent's Grand Night Out!

Film Fest Gent -

Het duurt gelukkig nog even, maar aan al het moois komt toch echt een eind. Daarom sluit de 44e editie op 20 oktober af met…

Lees meer  

Online communicatie door Wisefools