World soundtrack awards
 
Tim Mielants wint regieprijs in Karlovy Vary
Tim Mielants wint regieprijs in Karlovy Vary Filmnieuws
deel dit artikel
Still uit 'De Patrick'.

Tim Mielants voelt zich vereerd met de regieprijs die hij voor ‘De Patrick’ won op het 54ste filmfestival van Karlovy Vary.

In een videoboodschap aan het festival vertelde Tim Mielants nog dat hij zijn prijs voor de beste regie opdraagt aan “de ongelooflijke cast en crew die van bij de start in zijn project geloofden”. Hij bedankte ook de jury en het festival voor het enthousiasme waarmee ze dit “kostuumdrama” hebben onthaald.

‘De Patrick’ speelt zich af op een naturistencamping die in handen is van de ouders van Patrick. Na de dood van zijn vader krijgt Patrick de leiding over de camping. Maar daar gaat de aandacht van Patrick niet naar uit. Hij wil kost wat kost een verdwenen hamer terugvinden. De zoektocht naar de hamer wordt een zoektocht naar zichzelf.

Op dit ogenblik werkt Tim Mielants in de Verenigde Staten aan een nieuw project.

Gordon

Eerder regisseerde hij er voor het Amerikaanse netwerk FX twee seizoenen van ‘Legion’, gecreëerd door ‘Fargo’-bedenker Noah Hawley. Volgens de Britse krant The Guardian’ een van de beste superheldenshows op tv. Verder regisseerde hij ook de thrillerreeks ‘The Terror’ voor AMC, net als het volledige derde seizoen van de BBC-serie ‘Peaky Blinders’. In eigen land draaide hij het eerste seizoen van de fictiereeks ‘Gordon’.

‘De Patrick’ is zijn eerste langspeelfilm. Tim Mielants schreef ook, samen met Benjamin Sprengers het scenario. Kevin Janssens vertolkt de titelrol. Bart Van Langendonck produceerde en de film komt op 28 augustus 2019 in de bioscopen.

Het internationaal filmfestival in het Tsjechische Karlovy Vary is een van de oudste en meest belangrijke festivals in Centraal- en Oost-Europa.

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Wisefools