World soundtrack awards
 
Tim Mielants’ ‘De Patrick’ gaat naar Karlovy Vary
Tim Mielants’ ‘De Patrick’ gaat naar Karlovy Vary Filmnieuws
deel dit artikel
De Patrick

Tim Mielants’ langspeelfilmdebuut ‘De Patrick’ gaat in wereldpremière op het Internationaal Filmfestival van Karlovy Vary. Daar komt hij uit in de competitie en bij ons staat de Belgische première geprogrammeerd op 28 augustus.

In een reactie aan het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) zegt regisseur Mielants bijzonder fier te zijn omdat het om een festival gaat met een hart voor mooie cinema en geliefd door filmliefhebbers. ‘De Patrick’ kwam geregeld in het nieuws omdat hoofdrolspeler Kevin Janssens niet minder dan zeventien kg bijkwam om de hoofdrol te kunnen spelen.

In de film woont Patrick samen met zijn ouders op een naturistencamping. Nadat zijn vader sterft krijgt hij de leiding over de camping. Maar zijn grootste zorg is het terugvinden van zijn hamer. Daarvoor moet alles en iedereen wijken. Hoe langer hoe meer wordt zijn queeste een zoektocht naar zichzelf. Mielants schreef het scenario voor ‘De Patrick’ samen met Benjamin Sprengers en Frank van den Eeden stond achter de camera. Naast Kevin Janssens bestaat de Belgisch-Nederlandse cast uit onder meer Ariane van Vliet, Hannah Hoekstra, Louis van der Waal, Pierre Bokma, Josse De Pauw, Katelijne Damen, Jan Bijvoet, Tine Van den Wyngaert en Frank Vercruyssen.

Tim Mielants is vooral bekend als regisseur van tv-reeksen. Voor het Amerikaanse netwerk FX regisseerde hij de voorbije jaren twee seizoenen van ‘Légion’, gecreëerd door Fargo-bedenker Noah Hawley. Voor AMC regisseerde Mielants ook ‘The Terror’ en het volledige derde seizoen van ‘Peaky Blinders’. In eigen land regisseerde hij het eerste seizoen van de fictiereeks ‘Cordon’.

Karlovy Vary is een van de oudste en belangrijkste internationale filmfestivals van Centraal- en Oost-Europa en heeft plaats van 28 juni tot 6 juli 2019.

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Wisefools