VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
The Rileys: Gyan & Terry Riley / Floris Vanhoof
The Rileys: Gyan & Terry Riley / Floris Vanhoof Festival
deel dit artikel

Terry Riley staat bekend als één van de grondleggers van het minimalisme; een stroming binnen avant-garde muziek die hij mee in gang stak met zijn revolutionaire compositie 'In C' uit 1964. Dit werk, bestaande uit repetitieve, in elkaar lopende patronen, inspireerde componisten als Steve Reich, Philip Glass, John Adams en rock groepen als Soft Machine, Tangerine Dream en The Who (die het nummer Baba O' Riley aan hem opdroegen).

Riley's hypnotische en vol Oosterse invloeden bulkende klassiekers als 'A Rainbow in Curved Air', 'Shri Camel' en 'Persian Surgery Dervishes' verzekerden hem een ereplaats in het canon van 20e eeuwse vernieuwers. Terry Riley werkte verder ook samen met mensen als John Cale, Kronos Quartet, Pauline Oliveiros en Rova Saxophone Quartet.

Dit jaar werd Terry Riley 80 jaar en vierde dit ondermeer met een (uitverkocht) festival in het Amsterdamse Muziekgebouw. Voor Film Fest komt hij live de film ‘L’Immortelle’ van de Franse cineast Alain Robbe-Grillet op piano begeleiden, samen met zijn zoon Gyan Riley op gitaar.

Naast Gyan en Terry Riley speelt ook Floris Vanhoof een nieuwe live set met projecties.

The Rileys: Gyan & Terry Riley / Floris Vanhoof
za 17.10.15 20:00 - 22:15  Theaterzaal

Bestel je tickets hier!

Online communicatie door Lavagraphics