World soundtrack awards
 
Thé Lau komt 'Platina Blues' voorstellen
Thé Lau komt 'Platina Blues' voorstellen Festival
deel dit artikel

Zelden beleeft iemand zijn laatste maanden zo publiekelijk als de ongeneeslijk zieke zanger en schrijver Thé Lau. Zelden doet iemand dat met evenveel waardigheid en klasse als Thé Lau.

Met zijn legendarische band The Scene heeft hij net een afscheidstournee door België en Nederland afgewerkt. Hij schreef nog een roman en maakte nog een album, 'Platina Blues'. Tom Barman omschreef het als een pakkend en bloedmooi meesterwerk en Thé Lau omschrijft het zelf als een muzikale droomreis. Filmmaakster en schrijfster Threes Anna zorgt voor de indrukwekkende beelden bij deze confrontatie met de dood waarin Thé Lau een nacht in een ziekenhuis beschrijft. Terwijl de klok tikt, wacht een man op wat gaat komen. Als de morfine begint te werken, slaat ook de angst voor de dood toe. De muziek is hartverscheurend en Threes Anna verricht kleine wonderen met de camera. Kippenvel verzekerd. 

Thé Lau stelt vandaag, samen met regisseur Threes Anna, de hartverscheurende, persoonlijke film 'Platina Blues' voor en zal dus ook aanwezig zijn op de rode loper. 

Online communicatie door Wisefools