World soundtrack awards
 
Thank you crowdfunding backers!
Thank you crowdfunding backers! Festival
deel dit artikel
Thank you backers

De voorbije twee maanden heeft het festival ingezet op een crowdfunding campagne voor het verzamelalbum rond Terence Blanchard, de gerenommeerde jazzmuzikant die, vooral in samenwerking met regisseur Spike Lee, tal van soundtracks én Grammy’s op zijn naam heeft staan.

De keuze voor het jaarlijkse compilatie-album viel op Blanchard naar aanleiding van de 100e verjaardag van jazz. De corwdfunding campagne via Indiegogo heeft € 2180 opgebracht, een bedrag dat zal gebruikt worden voor de productie en opnames van het album. Een groot dankjewel naar onze backers is op zijn plaats!

Ondanks dat we onder ons streefdoel zijn gebleven, kunnen we met de opgehaalde som toch een reeks extra’s toevoegen aan het album. Zo zal 'Strike Packs Up' uit ‘Clockers’ worden opgenomen als bonustrack en zullen een aantal jazzsolisten van het Brussels Jazz Orchestra de muzikanten van Brussels Philharmonic en maestro Dirk Brossé vervoegen tijdens de opnames. Deze zullen plaatsvinden maandag 23 augustus tot woensdag 30 augustus in Studio 4, Flagey, Brussel. De compilatie-cd zal te verkrijgen zijn vanaf oktober via de webshop en op het festival zelf.

Terence Blanchard komt bovendien in hoogst eigen persoon naar Gent tijdens het World Soundtrack Awards Gala & Concert (18/10/2017) en zal er zelf optreden.

De dag nadien vindt het Symphonic Jazz Concert plaats met de belangrijkste jazz classics uit de filmmuziek geschiedenis.

Online communicatie door Wisefools