World soundtrack awards
Succesvolle crowdfunding campagne Ryuichi Sakamoto Album
Succesvolle crowdfunding campagne Ryuichi Sakamoto Album Festival
deel dit artikel
Sakamoto by Andy Warhol

De crowdfunding campagne 'Bringing R. Sakamoto's music to your ears' is afrond op een totaalbedrag van €6,920, een goede 70% van het totaal beoogde doel. Film Fest Gent en World Soundtrack Awards willen iedereen die de campagne heeft gesteund bedanken: mede dankzij jullie kunnen we een aantal speciale ethnische instrumenten toevoegen aan de opname sessies, die eind augustus van start gaan met Brussel Philharmonic en maestro Dirk Brossé.  

 

In een ontmoeting met Ryuichi Sakamoto afgelopen weekend in Parijs gaf de maestro aan erg uit te kijken naar het album vanwege de specifieke focus op zijn werk voor film en tv. Hoewel hij zelf niet bij de opnames in augustus aanwezig kan zijn, blijft hij betrokken bij de voorbereidingen en de uiteindelijke mastering van het album. Sakamoto is aanwezig op het World Soundtrack Awards Gala op 19 oktober om zijn Lifetime Achievement Award in ontvangst te nemen.

Sakamoto was ook erg verrast over de uitslag van de poll waarin we jullie hebben gevraagd om het laatste nummer van de CD te kiezen. Een meerderheid koos voor het openingsnummer van de Japanse TV serie 'Yae No Sakura', hier te bekijken in een live versie met Sakamoto en het Tohoku Youth Orchestra.

De campagne via Indiegogo is afgesloten, maar bijdragen (en daarmee profiteren van de verschillende 'perks') kan nog altijd. Stuur hiervoor een mail naar liza@filmfestival.be

Online communicatie door Lavagraphics