World soundtrack awards
 
Steun vriendenfonds van Cinemaximiliaan
Steun vriendenfonds van Cinemaximiliaan Filmnieuws
deel dit artikel

Cinemaximiliaan, het cinemaproject voor nieuwkomers en asielzoekers, heeft nu een Fonds “Vrienden van Cinemaximiliaan” ter ondersteuning van zijn projecten.

Op de 45ste editie van Film Fest Gent waren de in de Vooruit vertoonde ‘Cinemaximiliaan Shorts’ een gewaardeerd en origineel programmaonderdeel. Nadat eerder, naar aanleiding van de vertoning van ‘Insyriated’, een vrijwillige bijdrage werd gevraagd aan de bezoekers van Film Fest Gent was dit jaar het resultaat te zien van die actie. Uit een reeks van zeven kortfilms werden er vijf geselecteerd. Enkele ervan waren het resultaat van een workshop onder leiding van de Hongaarse grootmeester Bela Tarr.

Met de zeven gedraaide kortfilms werden en worden inmiddels in asielcentra wekelijks filmvertoningen en ontmoetingen georganiseerd. Maandelijks komt een pop-up cinema bij mensen thuis. In bioscopen en culturele centra worden filmprogramma’s vertoond, gevolgd door een debat. Het filmconcert “Egged on by Music” werd acht keer opgevoerd. Meer dan 15 stagiaires en 150 vrijwilligers hielpen bij het realiseren van deze projecten.

In het Maximiliaanhuis vinden ontmoetingen plaats, worden gesprekken gevoerd, krijgen mensen onderdak en vinden nieuwkomers door oriëntatie in vrijwilligerswerk of stagetrajecten met Cinemaximiliaan hun weg naar hogere studies of naar werk.

Om een en ander blijvend te maken hebben twee filantropen het initiatief genomen om het Fonds “Vrienden van Cinemaximiliaan” op te richten. Dat Fonds wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Financiële steun is vanaf 40 euro fiscaal aftrekbaar en helpt bij de uitbouw van nieuwe projecten.    

Via deze link kan je een donatie overmaken.                                                                                                                                                                 

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Wisefools