World soundtrack awards
 
Start voorverkoop openingsfilm 'Girl'
Start voorverkoop openingsfilm 'Girl' Festival
deel dit artikel
Girl - Film Fest Gent 2018

Op dinsdag 9 oktober openen we de 45e editie van Film Fest Gent met het Belgisch langspeeldebuut 'Girl' van Lukas Dhont, in aanwezigheid van de regisseur en zijn cast. De voorstelling is ondertussen uitverkocht.

'Girl' is geïnspireerd door een waargebeurd verhaal en gaat over Lara, een 15-jarig meisje dat niets liever wil dan ballerina worden. Om die droom waar te maken is enorm veel discipline nodig, maar de uitdaging wordt nog groter gemaakt doordat Lara geboren is in het lichaam van een jongen. De film volgt Lara in het dagelijkse gevecht tegen haar eigen lichaam.

De 16-jarige Victor Polster, die de hoofdrol speelt in 'Girl', werd op het filmfestival van Cannes terecht bekroond met de Prijs voor Beste Acteerprestatie. Later mocht Lukas Dhont de Queer Palm en de Un Certain Regard Fipresci Prijs van de internationale persjury in ontvangst nemen. Uiteindelijk kwam daar ook nog de prestigieuze Caméra d'Or bij. 

'Girl' werd geschreven door Lukas Dhont en Angelo Tijssens en geregisseerd door Lukas Dhont. Frank van den Eeden tekende voor de fotografie, terwijl Alain Dessauvage instond voor de montage. De originele muziekscore is van Valentin Hadjadj. De film werd geproduceerd door Dirk Impens voor Menuet, in coproductie met het Belgische Frakas Productions en het Nederlandse Topkapi Films.

Het 45e Film Fest Gent loopt van 9 tot en met 19 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit, Capitole en KASKcinema. Het volledige programma zal bekendgemaakt worden in september. 

Start voorverkoop openingsfilm 'Girl'
Online communicatie door Wisefools