VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Sphinx vertoont 'Waste Land' & 'N: The Madness of Reason'!
Sphinx vertoont 'Waste Land' & 'N: The Madness of Reason'! Filmnieuws
deel dit artikel

De festivalfilms 'Waste Land' en 'N: The Madness of Reason' van de vorige editie (2014) van Film Fest Gent vielen tijdens de Ensors in de prijzen. Deze films gemist? Geen nood! Vanaf nu worden deze twee films vertoond in Sphinx Cinema!

'Waste Land'

Met zijn derde film zet de Belgische regisseur Pieter Van Hees zichzelf definitief op de kaart van de internationale cinema. Niet zozeer omdat de hoofdrol in 'Waste Land' wordt vertolkt door Jérémie Renier, wiens reputatie in het buitenland ongetwijfeld de nodige deuren opent, maar omdat de psychologische thriller gewoon goed is. Van Hees kruipt op weergaloze wijze in het hoofd van een emotioneel labiele politierechercheur die van zijn vriendin te horen krijgt dat ze zwanger is, net op het moment dat hij zichzelf compleet verliest in een bizar moordonderzoek. Wat volgt is een zonderling kluwen van voodoo, nachtmerries, angstzweet, overspel, verkrachting, drugs, illegaal boksen, wilde feestjes en zwangerschapstherapie.

Bekijk hier de programmatie van 'Waste Land' in Sphinx Cinema!

'N: The Madness of Reason'

Midden vorige eeuw ruilde de Fransman Raymond Borremans het Europese continent in voor de Ivoorkust om er als avonturier, muzikant en entomoloog de allereerste encyclopedie van een nieuwe wereld samen te stellen. Hij vond er een nieuwe thuis, en droomde van eeuwige roem. Helaas overleed hij toen hij aan de letter N aanbeland was. Dit experimentele filmessay trekt in het spoor van Borremans' rusteloze geest, en creëert een poëtische, audiovisuele dialoog tussen zijn eigen reflecties en het glorieuze verleden van West-Afrika.

Bekijk hier de programmatie van 'N: The Madness of Reason' in Sphinx Cinema!

Online communicatie door Lavagraphics