VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
'Sleeping Giant' wint de Explore Award 2015
'Sleeping Giant' wint de Explore Award 2015 Festival
deel dit artikel

De Explore Zone is het jongerenparcours van Film Fest Gent. De vijfkoppige jongeren jury, begeleid door Gilles De Schryver heeft op dinsdag 20 oktober de Explore Award uitgereikt aan 'Sleeping Giant' van Andrew Cividino. De prijs is goed voor een grote publiciteitscampagne voor de film op Studio Brussel, in Knack en in De Morgen. Daarnaast gingen twee special mentions naar 'Ixcanul' van Jayro Bustamante en naar 'Louder Than Bombs' van Joachim Trier.

Motivatie jury: "De zeer jonge cast draagt het verhaal met een verbluffend naturel, zodat we samen met hen weer dat zoekende wezen werden uit onze eigen puberteit. Het is een film waarin impliciteit en subtiliteit zegevieren; een film waarin relaties onder de oppervlakte botsen als tektonische platen maar enkel rimpelingen creëren aan de oppervlakte. We feliciteren de debuterende regisseur Andrew Cividino met zijn prachtige 'Sleeping Giant' en geven de film graag de Explore Award 2015."

Op het jongste filmfestival van Cannes was 'Sleeping Giant' dé revelatie in de Semaine de la Critique (de sectie voorbehouden aan eerste en tweede films). Het speelfilmdebuut van Andrew Cividino is een even gevoelige als genuanceerde kroniek van de adolescentie, een periode van ontdekking en verlies van illusies.

De special mention ging naar 'Ixcanul' voor de bijzondere en gevoelige manier waarop de film de kijker onderdompelt in de Guatemalteekse cultuur. 'Louder Than Bombs' verdiende een speciale vermelding voor de bijzondere soundtrack en de regie.

De Explore Zone Jury bestond dit jaar uit Charlotte Lara De Cort, Louise Willocx, Shauni De Gussem, Vincent van den Ouden en Lenny Rosbach en werd begeleid door acteur en producent Gilles De Schryver. Meer info over de Explore Zone Jury vind je hier!

Online communicatie door Lavagraphics