VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Regisseur Koen Mortier draait in en over Rotterdam
Regisseur Koen Mortier draait in en over Rotterdam Filmnieuws
deel dit artikel

Koen Mortier zal een segment van de speelfilm ‘Rotterdam, I Love You’ regisseren. Hij bevindt zich daarmee in het gezelschap van onder andere Atom Egoyan, Paula van der Oest en Shariff Nasr. 

Het nieuws werd vandaag op International Film Festival Rotterdam bekend gemaakt. ‘Rotterdam, I Love You’ maakt deel uit van de filmserie ‘Cities of Love’ waarin cineasten een ode brengen aan de wereldstad uit de titel. Iedere film bestaat uit een tiental segmenten die telkens opnieuw een kort liefdesverhaal uitbeelden. De stad uit de titel fungeert als rode draad. Elf regisseurs zullen in en over Rotterdam draaien. De contactmomenten tussen de verschillende personages en locaties moeten ‘Rotterdam, I Love you’ een eenheidsgevoel bezorgen. Het verhaal van Koen Mortier zal zich afspelen binnen de Chinese subcultuur in Rotterdam.

Koen Mortier maakte in 2007 furore met zijn debuut ‘Ex Drummer’, gebaseerd op het gelijknamige boek van Herman Brusselmans. Met ’22 mei’ maakte hij een politiek geladen drama dat onder meer vertoond werd in Toronto en op Film Fest Gent. De opnames voor ‘Rotterdam, I Love You’ beginnen in de zomer en de film komt in 2018 in de zalen.

In de ‘Cities of Love’-reeks waren er al ‘Paris, je t’aime’ en ‘New York, I Love You’ te zien. Aan ‘Berlin, I Love You’ wordt gewerkt, onder meer door Tom Van Avermaet, bekend van ‘Dood van een schaduw’.

www.rotterdamiloveyou.com

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Lavagraphics