World soundtrack awards
 
Pilootprojecten InMics voorgesteld op Filmfestival van Aubagne
Pilootprojecten InMics voorgesteld op Filmfestival van Aubagne Festival
deel dit artikel
Pilootprojecten InMics voorgesteld op Internationaal Filmfestival van Aubagne

Vorige week werd tijdens het Internationaal Filmfestival van Aubagne (FR) de resultaten van de InMics pilootprojecten voorgesteld. De vier betrokken opleidingsinstituten (CNSMD de Lyon, KASK & Conservatorium / School of Arts Gent, Conservatorio di Musica G.B. Martini Bologna en de Faculté de Musique Université de Montréal) en drie overige professionele partners (Permission Inc. Montréal, Fondazione Cineteca di Bologna en het Festival International du Film d’Aubagne) kwamen er ook samen om de laatste hand te leggen aan de 2-jarige 'International Master in Composition for Screen' die vanaf september 2018 van start gaat.

Na een reeks ontmoetingen (waaronder op eerdere edities van Film Fest Gent) was het de afgelopen week aan het Festival International du Film d’Aubagne om de internationale delegatie te ontvangen. Daar werden de resultaten van een tweetal workshops tussen componisten en regisseurs gepresenteerd. Video's over de pilootprojecten vind je hier.

Als een van de professionele partners in het ICSS project (International Creative Soundtrack Studies) neemt Film Fest Gent deel aan de ontwikkeling van de nieuwe internationale masteropleiding InMICS, International Master in Composition for Screen. 

Film Fest Gent is gevraagd om als professionele partner mee te denken over de ontwikkeling van de masteropleiding en met onze filmmuziekexpertise een directe link naar het professionele veld te leggen. 

 

Gerelateerd: InMICS Composers Lab

Film Fest Gent -

Het InMICS Composers Lab biedt InMICS-studenten de unieke mogelijkheid om deel te nemen aan een reeks intensieve masterclasses, workshops en trainingssessies gegeven door gerenommeerde professionals. Het InMICS…

Lees meer  

Online communicatie door Wisefools