World soundtrack awards
 
Opnames van Koen Mortiers 'Engel' gestart
Opnames van Koen Mortiers 'Engel' gestart Filmnieuws
deel dit artikel
un ange koen mortier

Regisseur Koen Mortier is gestart met de opnames van zijn derde langspeler 'Engel'. De film wordt grotendeels in Senegal gedraaid en de hoofdrollen worden ingevuld door Vincent Rottiers ('Dheepan', 'Le monde nous appartient'), Fatou N'Diaye ('My Voice') en Paul Bartel ('Les géants', 'Michael Kohlhaas').

Koen Mortier verwierf bekendheid met 'Ex Drummer' (2007), de verfilming van het gelijknamige boek van Herman Brusselmans. In 2010 passeerde hij langs Film Fest Gent met '22 mei', een thriller over een bewakingsagent wiens leven volledig overhoop gehaald wordt door een zelfmoordaanslag in zijn winkelcentrum. 

Voor 'Engel' haalde hij zijn inspiratie opnieuw uit de literaire wereld. Hij baseerde zijn film op het boek 'Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten' van Dimitri Verhulst. ‘Engel’ toont de laatste 24 uur uit het leven van een wereldberoemd, doch neerslachtig sportman, Thierry. Hij ontmoet, tijdens een vakantie in Senegal, de prostituee Fatou op wie hij hals over kop verliefd wordt. 

Achter de camera zorgt Nicolas Karakatsanis voor de magie. De vaste cameraman van Michaël R. Roskam verzorgde tevens de fotografie voor 'I, Tonya', die dit jaar vertoond werd op Film Fest Gent. 

 

Dit project kan jouw steun gebruiken! De crowdfunding voor 'Engel' loopt nog 6 dagen!

Online communicatie door Wisefools