World soundtrack awards
 
Opnames jeugdfilm ‘Binti’ van start
Opnames jeugdfilm ‘Binti’ van start Filmnieuws
deel dit artikel
binti van frederike migom

Op 16 juli 2018 beginnen de opnames van de jeugdfilm ‘Binti’. Verwacht wordt dat de eerste langspeelfilm van Frederike Migom bijdraagt tot de revival van de Vlaamse jeugdfilm, net zoals ‘Cloudboy’ en ‘Rosie & Moussa’.

 

In haar debuut vertelt Frederike Migom het verhaal van de elfjarige Binti die in ons land opgroeide maar samen met haar papa op de vlucht moet voor de politie. Die wil haar het land uitzetten. Weg dus de droom om ooit een bekende YouTube-vlogger te worden. De ontmoeting met Elias die zich na een ruzie met zijn moeder verschuilt in een zelfgemaakte boomhut, brengt Binti op een “geniaal” plan: haar papa moet trouwen met de moeder van Elias. Het recht op dromen voor alle kinderen wordt het thema van de film.

In een persbericht zegt Frederike Migom: “Als kind had ik de wildste dromen. Maar sommige kinderen hebben het zo druk met overleven dat ze geen tijd hebben om te dromen. Binti is opgegroeid in België, ze spreekt de taal en heeft hier vele vrienden, maar ze leeft in extreme onzekerheid, want ze kan op een dag teruggestuurd worden naar een land dat ze niet kent. Daarover maken we een toegankelijke film, met de energie en humor van een romantische komedie”.

Frederike Migom draaide al de korte documentaire ‘Si-G’ en enkele kortfilms als ‘Malakim’ en ‘Nkosi Coiffure’.

Ze schreef zelf het scenario van ‘Binti’ waarin de hoofdrollen worden vertolkt door de debuterende Bebel Tshiani en door Mo Bakker die dit jaar ook te zien zal zijn in ‘Niet schieten’ van Stijn Coninx. Joke Devynck vertolkt de rol van de mama van Elias en Baloji wordt de vader van Binti.

‘Binti’ is een productie van Bulletproof Cupid in samenwerking met Kwassa Films en Ketnet en wordt in 2019 uitgebracht door jeugdfilmorganisatie JEF.

Lees hier alles over 'Binti'. 

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Wisefools