World soundtrack awards
 
Ontdek het muzikale Film Fest Gent & Vooruit programma, met o.a. STUFF.
Ontdek het muzikale Film Fest Gent & Vooruit programma, met o.a. STUFF.
deel dit artikel
Film Fest Gent en Vooruit programma 2017

Van 10 tot 20 oktober 2017 maakt Gent zich op voor de 44e editie van Film Fest Gent. Kunstencentrum Vooruit wordt van 11 tot 21 oktober (we plakken er daar een extra dag aan voor onze fameuze afterparty) dé plek voor een boeiende kruisbestuiving tussen beeld en muziek - dankzij de samenwerking tussen Film Fest Gent & Vooruit. De Belgische band STUFF. geeft op 11 oktober de aftrap van dit programma met een live bewerking van muziek van filmcomponist Howard Shore. 

Tussen 11 en 21 oktober 2017 vinden beeld en muziek elkaar in Vooruit. Film Fest Gent & Vooruit presenteren er dan een uitgebreid programma met heel wat live soundtracks en werk van verschillende videokunstenaars. Het programma is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Vooruit en Film Fest Gent.

STUFF., vandaag nog te zien op Gent Jazz, neemt op 11 oktober de openingsact van het Film Fest Gent & Vooruit programma voor zijn rekening. Tijdens ‘STUFF. plays Howard Shore' improviseert het vijftal live gebaseerd op de muziek van componist Howard Shore bij de cultfilms van David Cronenberg. Ze spelen in een video-installatie die Frederik Jassogne en Bart Moens speciaal voor de gelegenheid maken.

Ook de muziekresidenten van Vooruit laten zich niet onbetuigd: Mary Ocher (wo 18.10) en Roman Hiele (do 19.10) trakteren bezoekers elk op een unieke filmscore. Hiele zal muziek maken bij een animatiefilm van kunstenares Gabriela González. Het internationale collectief Gaussian Curve (do 12.10) geeft een exclusieve Belgische show, videokunstenares Heleen Blanken zorgt dan voor de live visuals. Verder brengt de Hamburgse synthpop-kunstenaar Felix Kubin de Belgische première van 'Takt Der Arbeit' (do 19.10). Goblin speelt hun muziek voor de cult horror-klassieker 'Dawn Of The Dead' van Romero (vr 20.10), en Heleen Van Haegenborgh & Frederik Leroux (zo 15.10) zorgen voor een soundtrack bij een film... die niet bestaat.

Dit programma komt tot stand door Kunstencentrum Vooruit en Film Fest Gent, i.s.m. Stroom.tv, Gouvernement, Springstof en OFFoff.

Bekijk het volledige programma in de agenda of op www.vooruit.be.

Het volledige festivalprogramma van Film Fest Gent wordt op do 21.09.17 bekend gemaakt via deze website.

Gerelateerd: Videodroom

Film Fest Gent - 	 Herbeleef filmklassiekers met eigenzinnige VIDEODROOM-concerten tijdens Film Fest Gent

Film Fest Gent laat ook dit jaar de kruisbestuiving tussen beeld en muziek gedijen tijdens VIDEODROOM 2020. In samenwerking met Kunstencentrum Vooruit presenteert het festival…

Lees meer  

Online communicatie door Wisefools